CTV2137A stereo
Moderátor: Moderátoři
CTV2137A stereo
Druhá vec je, že chcem do toho doplniť jednoduchý bastel, aby sa TV samočinne zapol / vypol so stb. Neviem vyriešiť vypnutie. Posledne som využil reset pin procesoru. Ale u tohto je nezapojený. Napájanie 3,3V je tiež "pevným" stabilizátorom, takže by som to musel prerušiť a strčiť tam spínací tranzistor. Napadlo mi najprv k tomu reset-pinu povesiť elyt ku kostre a prihodiť naň vypínací tranzistor. Ten by sa prejavil len v momente vypnutia boxu a to tým, že by sa na krátky čas otvoril a hneď zase uzavrel. Čo na to odborníci? Ď
Proč tě najednou zajímá názor odborníků? Obvykle tvoje telky (některé) podstupují mnohem náročnější úpravy a bez konzultací. Tak to vyzkoušej a uvidíš sám, co je lepší, ne?Duvsan píše:... Napájanie 3,3V je tiež "pevným" stabilizátorom, takže by som to musel prerušiť a strčiť tam spínací tranzistor. Napadlo mi najprv k tomu reset-pinu povesiť elyt ku kostre a prihodiť naň vypínací tranzistor. Ten by sa prejavil len v momente vypnutia boxu a to tým, že by sa na krátky čas otvoril a hneď zase uzavrel. Čo na to odborníci? Ď
Edit, nepochopil som; mám spojiť piny 60 a 61? Čo na to to NL-ko?
Duvsan píše:Pardón, MCP101. VT102 rieši +8V a +5V. Procesor je napájaný +3,3V, nie?
Pokud se teda bavíme o stejném procesoru TDA9366. Já na schematu označení MCP101 nevidím.
VT102 je tranzistor, kterým procesor posílá tv do STBY. A ty chceš to samé, ne? Když to uděláš za něho spojením jeho C a E, ztratí procesor informaci o rozkladech a stav STBY potvrdí. Nezkoušel jsem to, ale od toho jseš ty.
Stejně tak nevím, co si představit pod pojmem smerom k napájaniu strčiť odpor - to jako 2k7 do série? Procesor potřebuje tvrdé napájení.