CTV2137A stereo

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Duvsan

CTV2137A stereo

#1 Příspěvek od Duvsan »

Síce je na tento model viac vlákien, ale nechcem liezť do terajšej "profi" sekcie a ani jedno nerieši môj problém. Ide o to, že TV mám po oprave (už neviem, asi klasika s BU-čkom) a keď som ho chcel použiť, videl som vertikál "poskakovať". Keď som v STB dal "Americkú" normu (cez RGB), obraz sa dokonca zdvojil. Včera som to chcel po čase konečne vyriešiť a závada sa neprejavila. Tak teraz neviem, čo mám opravovať. Napadá mi ako preventívka akurát elyt v napájaní vertikálu, ďalej nwm.
Druhá vec je, že chcem do toho doplniť jednoduchý bastel, aby sa TV samočinne zapol / vypol so stb. Neviem vyriešiť vypnutie. Posledne som využil reset pin procesoru. Ale u tohto je nezapojený. Napájanie 3,3V je tiež "pevným" stabilizátorom, takže by som to musel prerušiť a strčiť tam spínací tranzistor. Napadlo mi najprv k tomu reset-pinu povesiť elyt ku kostre a prihodiť naň vypínací tranzistor. Ten by sa prejavil len v momente vypnutia boxu a to tým, že by sa na krátky čas otvoril a hneď zase uzavrel. Čo na to odborníci? Ď
Duvsan

#2 Příspěvek od Duvsan »

Zmena, reset je na MCP101. V schémach, čo mám, nie je. Ako u tohto môžem urobiť reset?
masar

#3 Příspěvek od masar »

Duvsan píše:... Napájanie 3,3V je tiež "pevným" stabilizátorom, takže by som to musel prerušiť a strčiť tam spínací tranzistor. Napadlo mi najprv k tomu reset-pinu povesiť elyt ku kostre a prihodiť naň vypínací tranzistor. Ten by sa prejavil len v momente vypnutia boxu a to tým, že by sa na krátky čas otvoril a hneď zase uzavrel. Čo na to odborníci? Ď
Proč tě najednou zajímá názor odborníků? Obvykle tvoje telky (některé) podstupují mnohem náročnější úpravy a bez konzultací. Tak to vyzkoušej a uvidíš sám, co je lepší, ne? :wink:
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

Pretože by som nerád ten procesor odpravil. Preto.
masar

#5 Příspěvek od masar »

Podle datasheetu je signál RESET vyvolán připojením pinu RESET (60) k VDDP(61). Ale když máš z toho strach, já to za tebe nespojím. :wink:
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Meral som to a je to tak. V momente pripojenia TV je na resete napätie a po danom (krátkom) čase spadne. Inak NL-ko je zapojené podľa katalógu. Jeden pin k +3,3V, druhý na kostru a tretí k procu. Takže buď budem (tranzistorom) odpájať kostru, alebo napájanie, alebo tie dva piny spájať spolu. Pripadá mi to strelené jedno viac ako druhé.
Edit, nepochopil som; mám spojiť piny 60 a 61? Čo na to to NL-ko?
Naposledy upravil(a) Duvsan dne 15 led 2012, 16:42, celkem upraveno 1 x.
masar

#7 Příspěvek od masar »

Nerad se stávám tvým spolupachatelem, ale můžeš telku poslat do STBY také paralelním tranzistorem k VT102. :wink:
p.s. Lze to provést také přidáním diod ke stávajícímu VT102.
masar

#8 Příspěvek od masar »

Které NL-ko? Vyjadřuj se úplně, prospěje to věci. Bavíme se o procesoru TDA9366 a jeho RESETu, popř. o "odeslání" tv do STBY. :?:
Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

Pardón, MCP101. VT102 rieši +8V a +5V. Procesor je napájaný +3,3V, nie?
Duvsan

#10 Příspěvek od Duvsan »

Asi to skúsim spojiť podľa Tvojho prvého návrhu, ale cez odpor. Dám niekoľko kΩ.
masar

#11 Příspěvek od masar »

Duvsan píše:Pardón, MCP101. VT102 rieši +8V a +5V. Procesor je napájaný +3,3V, nie?

Pokud se teda bavíme o stejném procesoru TDA9366. Já na schematu označení MCP101 nevidím.
VT102 je tranzistor, kterým procesor posílá tv do STBY. A ty chceš to samé, ne? Když to uděláš za něho spojením jeho C a E, ztratí procesor informaci o rozkladech a stav STBY potvrdí. Nezkoušel jsem to, ale od toho jseš ty. :wink:
Duvsan

#12 Příspěvek od Duvsan »

Jo tak, rozumím. Děkuji. Pokud jde o ten MCP, koukni můj druhý příspěvek.
Duvsan

#13 Příspěvek od Duvsan »

Tak mám dve blbé správy. Keď som to skúsil s VT102, TV síce "vypol", ale procesor nič nezistil. Keď som dal odpor preč, TV naštartoval. A s tým MCP-čkom, skúsil som ho obchvatnúť odporom 1kΩ, ale nič sa nestalo. Naostro to skúšať nechcem. Tak čo teraz? Najrozumnejšie mi pripadá buď pred to MCP101 smerom k napájaniu strčiť odpor, povedzme 4k7, alebo aspoň 2k7 a tam ho švihať o kostru. Alebo ho rovno prerušovať tranzistorom. Potom sa ten IO nanovo naštartuje a tým vyšle povel "reset". Alebo pred stablecom 3,3V (je tam LD33V) preškrabnúť a dať trand tam. Alebo :?:
masar

#14 Příspěvek od masar »

Nemám přesnou představu o tebou provedených krocích a záměrech. Obchvatnutý procesor znamená propojené piny 60 a 61 odporem 1k? Podle datasheetu se RESET provádí připojením pinu RESET k VDDP přes kondenzátor 10uF (doporučená hodnota). Z toho usuzuji, že spojení obou pinů nemůže procesoru uškodit.
Stejně tak nevím, co si představit pod pojmem smerom k napájaniu strčiť odpor - to jako 2k7 do série? Procesor potřebuje tvrdé napájení. :wink:
BOBOBO

#15 Příspěvek od BOBOBO »

Sorry , masare , ty nečteš občas Dušanovy příspěvky ?
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“