Samočinné přepínání síť - baterie

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jarda
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od jarda »

Takže slabý zdroj, posílit, a je to. A nepřepínat to napájení, to je prostě nonsens. Procesor natvrdo a zapínání toho, co chceš. A záložní aku přes schottky. Já to tak mám... /bez procesoru, nebyly, ale podstata je stejná, u mně HCT logika/
mrkivka

#17 Příspěvek od mrkivka »

jarda píše:Takže slabý zdroj, posílit, a je to. A nepřepínat to napájení, to je prostě nonsens. Procesor natvrdo a zapínání toho, co chceš. A záložní aku přes schottky. Já to tak mám... /bez procesoru, nebyly, ale podstata je stejná, u mně HCT logika/

Asi jsi vůbec nepochopil o co mi jde. Pokud se podíváš na zapojení zvonků+otevírání po domě, které jsem sem dával a připojení mého obvodu k tomuto zdroji, zjistíš, že napájecí zdroj je kdesi v útrobách paneláku a jeho posílení by stejně vůbec k ničemu nevedelo(podle odsimulování je s jakýmkoli zdrojem při sepnutém otevírání dveří proud tekoucí do obvodu 0A). Doma je nejbližší síťový zdroj cca 5 metrů, takže k němu se také nepřipojím. Proto připadá v úvahu jen aku,baterie nebo elyt ;)
procesor

#18 Příspěvek od procesor »

mrkivka píše:Pro procesor: Ve chvíli, kdy je sepnuto otevírání dveří jde do obvodu 0V, 0A. Nevím, z čeho by se mi dobíjel kondenzátor.....

Triak nie je kontakt, dá sa pri striedavom napájaní fázovo riadiť.
Chvíľu ide prúd do kondenzátora, potom do triaku. Predpokladám, že pri vhodnom nastavení(uhla) to potiahne aj tie relátka čo sú na tom flajzare.
jarda
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od jarda »

Nejlepším způsobem je hledat cestu, jak to jde vyřešit. Takže buď vlastní vedení od zvonku /tak to mám já/, nebo bezdrátové tlačítko /to je jednodušší/. Pokud nedáš na začátek problému podstatu, potom to déle trvá, než se debatující dozví, o co vlastně jde. A ne všechny paneláky mají centrální zvonkové trafo, spousta jich má pro každý byt vlastní ve své bytové přípojce. Já ho využívám na nabíječku AKU.
frantajetel11

#20 Příspěvek od frantajetel11 »

Já bych to nekomplikoval a natáhnul někam k tomu domofonu šťávu z adaptéru. A těma silovejma kontaktama relátek ovládat zvonek/zámek.
procesor

#21 Příspěvek od procesor »

Asi nechce/nemôže ťahať káble.
Ešte to môže napájať akumulátorom. Keď sa nič nedeje bude sa dobíjať.
schrost

#22 Příspěvek od schrost »

nějak mi uniká 5voltová stabilizace. jestli tam bude použita, tak tam dej na 5 voltů 4 nikláče. a stabilizátor udělej z 317 a nastav výstupní napětí na právě nabito. podobně řeším tento problém od dob komunistů, kdy vypadly hodiny ve videích po úpadku elektriky. tenkrát s NICD225kama.
jarda
Zablokován
Zablokován

#23 Příspěvek od jarda »

Musí si ujasnit, co chce. Zatím netuší.
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jenda_KL »

zajištěné napájení pro modul. Jediný stav bez napětí je, když někdo zvoní.
Přílohy
rfid_panelak.PNG
(8.88 KiB) Staženo 89 x
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Jenda_KL »

Teď teprve koukam na to co tam chceš dát, takže takhle
Přílohy
hotovymodul.PNG
(8.89 KiB) Staženo 101 x
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“