Samočinné přepínání síť - baterie
Moderátor: Moderátoři
jarda píše:Takže slabý zdroj, posílit, a je to. A nepřepínat to napájení, to je prostě nonsens. Procesor natvrdo a zapínání toho, co chceš. A záložní aku přes schottky. Já to tak mám... /bez procesoru, nebyly, ale podstata je stejná, u mně HCT logika/
Asi jsi vůbec nepochopil o co mi jde. Pokud se podíváš na zapojení zvonků+otevírání po domě, které jsem sem dával a připojení mého obvodu k tomuto zdroji, zjistíš, že napájecí zdroj je kdesi v útrobách paneláku a jeho posílení by stejně vůbec k ničemu nevedelo(podle odsimulování je s jakýmkoli zdrojem při sepnutém otevírání dveří proud tekoucí do obvodu 0A). Doma je nejbližší síťový zdroj cca 5 metrů, takže k němu se také nepřipojím. Proto připadá v úvahu jen aku,baterie nebo elyt
mrkivka píše:Pro procesor: Ve chvíli, kdy je sepnuto otevírání dveří jde do obvodu 0V, 0A. Nevím, z čeho by se mi dobíjel kondenzátor.....
Triak nie je kontakt, dá sa pri striedavom napájaní fázovo riadiť.
Chvíľu ide prúd do kondenzátora, potom do triaku. Predpokladám, že pri vhodnom nastavení(uhla) to potiahne aj tie relátka čo sú na tom flajzare.
- frantajetel11
- Přílohy
-
rfid_panelak.PNG- (8.88 KiB) Staženo 89 x
- Přílohy
-
hotovymodul.PNG- (8.89 KiB) Staženo 101 x