LCD monitor HP L1740, mrtvý
Moderátor: Moderátoři
LCD monitor HP L1740, mrtvý
rekl jsem si, ze se na nej mrknu i kdyz nemam ty SMD zalezitosti moc rad. Ale je zimni obdobi a na bezky to u nas neni.
Prikladam schematko, pripsal jsem tam napeti kolem TEA1532. Prave ten PIN VCC se mi moc nezda, je tam jen 1,5V. Cekal bych min 4V. Ptam se zkusenejsich pres impulsni zdroje, jestli mam pocitat i s moznosti, ze je ten svab kaput, protoze jsem ho zatim u zadneho prodejce neobjevil.
- Přílohy
-
Zdroj.JPG- (60.74 KiB) Staženo 384 x
Michal
procesor píše:Vcc by malo byť viac ako 10V.
Ak sa to ani nesnaží cyklicky nabiehať skontroluj C913,C927, alebo hneď vymeň. Potom dióda D927- radšej vymeniť.
Na trafe budú 11...14V impulzy ak bude všetko OK
Diky, na ty kondiky se zamerim, i kdyz me toci to SMD provedeni. Tu diodu tam na schematu momentalne nevidim.
Zaky píše:V datasheetu píšou, že se zdroj rozbíhá nabitím C na VCC přes strukturu IO z vývodu 8, mel bys na VCC vidět rampu jdoucí k 4 V a měl by následovat pokus o start, tedy pulsy buzení FETu. Koukals na to osciloskopem ? (pozor, je to spojené se sítí, nutno použít oddělovací trafo)
Michal
Na tom VCC jsem to meril digitalem. Osciloskopy mam pouze elektronkove, tusim, ze to ma spojeny vstup s kostrou. Oddelovaci trafo bych mel zatim ale ne zde. Jeste mam moznost dovlacet na misto cinu BM566.
- Philip_Fry
Nemáš foto té tvé desky, abych mrknul jestli tam nějaká z nich pásne?
Z těch co mám já jednu vyrábí Benq a je to 48.L1G02.A00 (tu v 1740 potkávám v 90%)
Druhá je buhvíkdo a T50P062.
Přikládám foto z netu.