Časové spínání a vypínaní krokového motoru
Moderátor: Moderátoři
Ono je potřeba to vnímat v kontextu a nenutit člobrdu, co má evidentně problém se zapojením jednoduchého elektrického obvodu, do relativně náročných elektronických schémat. V případě potřeby jsou pro něj jenom obtížně replikovatelné, prakticky neopravitelné a velmi obtížně oživitelný.
Na druhou stranu je zase třeba šikovný na ruce a dokáže to mechanicky vyřešit líp něž kdokoliv s PICem, že jo. Tak proč mu ten PIC cpát když mu stejně nerozumí a možná ani nechce.
... Tak proč mu ten PIC cpát ...
Nic nikomu necpu, ale splňuje to jeho původní požadavek (pokud si dobře pamatuji).
Nevím, kolik mu je, ale třeba je to mladý junák, co třeba má představu, ale není si jistý tím, co zvládne a co ne. Nebo třeba jen nemá dostatečné zázemí. A třeba je to nějaký lenoch, co než by popřemýšlel a zaexperimentoval, tak se ptá a čeká pečený holuby přímo do pusinky
To tlačítko vygeneruje na výstupu impuls ale začne od té doby počítat 24h.
- Přílohy
-
- Spinac.asm
- (10.75 KiB) Staženo 75 x
-
PINs.png- (19.18 KiB) Staženo 57 x
(jo a přesnost mi výpočtem vychází na chybu do mínusu o 2min18sek za den. Neříkám, že to tak bude v reálu, jelikož WDT nemá přesné hodiny (ale to víš líp než já ... proto mě asi zkoušíš