Pomozte mi prosím - krádež mobilu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

No u volantu feldy to netrvá 5 minut .
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

Touhle dobou už může být v Havířově, a to je ten lepší případ. Některé se dostanou i za hranice.

Kdysi prý nebyl problém podvrhnout jakýkoliv IMEI, pak ho začali dělat vázaný na hardware, ale dnes máme mobily s operačním systémem, a tak určité osoby vědí jak na to. Jako ta policistka, které nebyl podezřelý mobil s EMEI ze samých nul a nechala ho zablokovat.

Mě by zase zajímala praktická zkušenost s přístupem T-Mobile (Twist) k téhle věci. Jestli se vůbec budou namáhat pomáhat ti s pátráním po tom přístroji.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Vojta7

#18 Příspěvek od Vojta7 »

SIM karta je asi vyhozená (nemůžu se dovolat), takže ti s tím nic nenadělají...
keemo

#19 Příspěvek od keemo »

Praxoval som v skodovackom servise,navod davat nebudem ale fakt tam za 2 minuty nemas co robit...(airbag)
Predpokladam ale znicenu spinacku-museli otocit volant do vertikalnej polohy.
Naposledy upravil(a) keemo dne 24 led 2012, 16:02, celkem upraveno 1 x.
Eleman

#20 Příspěvek od Eleman »

Vojta 7. Nemáš pravdu, mobil se nechá dohledat a zablokovat i s jinou SIM kartou. Jen musí "někdo" chtít (mít zájem).
Samozřejmě pro běžného ovčana se asi chtít nebude.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
jarda
Zablokován
Zablokován

#21 Příspěvek od jarda »

IMEI a potřeba. Money.
Eleman

#22 Příspěvek od Eleman »

jj, Jarda to vystihl přesně. 8-)
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Vojta7

#23 Příspěvek od Vojta7 »

keemo píše:Praxoval som v skodovackom servise,navod davat nebudem ale fakt tam za 2 minuty nemas co robit...(airbag)
Predpokladam ale znicenu spinacku-museli otocit volant do vertikalnej polohy.
Nic zničené není, "spínačka" funguje normálně. Volant otočený nebyl, zůstal tak jak byl před vloupáním.

Eleman píše:Vojta 7. Nemáš pravdu, mobil se nechá dohledat a zablokovat i s jinou SIM kartou. Jen musí "někdo" chtít (mít zájem).
Samozřejmě pro běžného ovčana se asi chtít nebude.

Reagoval jsem na komentář ohledné T-Mobile, IMEI telefonu je už nahlášeno policii, takže by ho měli zablokovat.
Basic
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Basic »

To mě se zase podařilo koupit tohle: http://mobil.idnes.cz/podvodnik-vytahl-z-vodafonu-luxusni-mobily-za-1-7-milionu-cast-rozdal-1j2-/telefony.aspx?c=A111108_131437_hradec-zpravy_klu

Jednoho dne na telefon přišla SMS od policajtů že se jim mám ozvat... No telefon sem musel odevzdat, 11 ticek nevím jestli ještě uvidím... Nejhorší na tom je, že vodafon by měl prachy vymáhat od toho "podvodníka" a né brát lidem telefony. Kdo by si myslel, že nový telefon, zabalený, s originálním a potvrzeným záručním listem s osobním převzetím bude nějakej pojeb. Takže 2 měsíce používání telefonu mě stály 11 tisíc.
michalkolesa
Zablokován
Zablokován
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od michalkolesa »

Nový občanský zákoník by to měl řešit, že když koupíte kradenou věc a nebudete vědět že je kradená tak si ji budete moct nechat.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ZdenekHQ »

Myslíš, že zrovna tohle je řešení ?

Otci kdysi ukradli Feldu, po letech mu přišel dopis od právníka, že se sice našel motor, ale přes dva překupníky a nabytí v dobré víře si má stejně trhnout nohou, sice se ví o tom, že je kradej, ale nic mu nevrátí.

Výborný zákony. Já bych autora zavřel.

4 Basic: Škodu má hradit překupník, stejně, jak vydělal, musí i prodělat. Od toho je tady exekuce v případě jeho nesouhlasu, ale tady jaksi nefunguje a musíš žalovat a blablablba....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jura80
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jura80 »

Asi dva a půl roku zpátky jsem takhle taky přišel o mobil. Neskutečně vytočenej jsem to samozřejmě hlásil na policii (jasně, tohle fakt strašně nasere, kdo to nezažil, neví). Kromě toho, že jsem byl zdrbán, že policii otravuju s takovou prkotinou a jak hrozně moc lidí se teď bude muset zabývat mým mobilem, jsme sepsali hlášení, měl jsem od policie pár telefonátů, a mobil samozřejmě nenašli (a taky jsem byl předem upozorněn, že mobil pravděpodobně už nikdy neuvidím). Tak jsem si koupil stejnej na Aukru. Jen se bohužel jednalo o "šedý" kousek a jaksi po tom dvaapůl roku už mobil skoro ani pořádně nefunguje. Krom toho se mnou žvaní napůl česky a napůl polsky. Sony Ericsson K 550i, parťák pro všechno a do nepohody...

Když máte volnou chvilku, aspoň si zazálohujte telefonní seznam z mobilu, ať pak nemáte problémy. Každý si myslí, že "mně se tohle přece nemůže stát".
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“