Outlook 2007 - problem

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jarda
Zablokován
Zablokován

#31 Příspěvek od jarda »

Můj zákazník řekne, co chce. Pokud nechce hry a extrémní SW fungující jen pod W /Autocad a.j./, tak mu dám gratis Linux. A už mně nepotřebuje, zbytek zvládnu telefonicky, nebo přijdu na vínko... W fakt nemusím, i když ho mám ve všech variantách, mimo W7, ale zvládnu ho. Linux jsem dal i kamošovi věkem nad 70 roků, a bez problému. Má doma 4 PC... a v NB Vistu/Ubuntu, na Vistu jen nadává, ale zaplatil ji...
MetalGod

#32 Příspěvek od MetalGod »

jarda píše:...na Vistu jen nadává...

ironie() {
printf
"To se teda divím! :lol:"
}
Naposledy upravil(a) MetalGod dne 25 led 2012, 22:45, celkem upraveno 2 x.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
jarda
Zablokován
Zablokován

#33 Příspěvek od jarda »

Já jsem svoji koupil za cca 3600 /do nákladů, takže je mi to jedno/, a nepoužívám ji, věčný problém v ovladačích na VGA. A pomalá extrémně. Alespoń jsem přešel na Linux, když se mi někdo i přes ochranu AV/Antispy zaregistroval jako uživatel mojeho PC... /asi telekomunisti, bývalý provider/, takže jsem vše změnil. A je to roky lepší. Vista jako záložní HDD. Vše pod variantami Linuxu a Unixu mi chodí perfektně. W?

Platící zákazník a prodejce PC/SW má problémy? NE.
MetalGod

#34 Příspěvek od MetalGod »

Taky že neakceptovala většinu HW ovladačů napsaných pro XP. A kdo měl starší, výrobcem už nepodporovanej HW, měl velkej problém.
Taky HW požadavky byly přemrštěný, zatímco se Gates onehdá veřejně chvástal, že 640KiB RAM bude stačit všem, asi by se zděsil, že "to nic" sežere skoro 1GiB RAM a všelijakejma "ochranama duševního vlastnictví" omezuje uživatele. Můj Debík hned po startu v RAMce zabere ~95MiB a můžu dělat všechno, na co si jen vzpomenu. A o 3600kč levněji.
— Winston Churchill
rimi

#35 Příspěvek od rimi »

Nepadlo tu jeste pouziti protokolu IMAP, pokud to server kapacitou umoznuje, je to temer dokonale reseni, pouzivam bez potizi nad cca 2Gb.
Zalohuje provozovatel serveru, na x zarizenich (webmail, PC, mobil) vse identicke, jde pretazenim nakopirovat lokalni maily na server pri migraci z POP, pri migraci na jine zelezo se zalozi jen novy ucet a sesynchronizuje.
jarda
Zablokován
Zablokován

#36 Příspěvek od jarda »

Na XP nemám v podstatě výhrady, mám je doma legálně 2. To nad nimi je už o ničem. Nezvažuji parazity. Kvůli elektronickému podpisu musím, na Linux ZEP není... žel.
mtajovsky

#37 Příspěvek od mtajovsky »

MetalGod píše:
mtajovsky píše:Mí zákazníci po mě chtějí aplikace pro Win...

A v čem je problém? Aplikace pro Woknouze můžeš stejně tak dobře napsat, zkompilovat a vyzkoušet v kdejakým linuxovým distru. A z daleka bys nebyl prvním ani posledním, kdo tohle dělá.
Pár dobrých IDE můžu vyjmenovat, ale na co, když stačí textovej editor se zvýrazněním syntaxe, např. Gedit, Leafpad, Kate, nebo nano?

Tohle nemyslíte vážně. Že bych měl k dispozici port MFC na Linux? Nebo .NET, SilverLight, WPF na Linux? Jistě, existují různé pokusy portovat .NET na Linux, ale proč simulovat něco, co je běžně k dispozici. A pokud přijde MS s novou technologií, jak dlouho se bude čekat na odezvu na Linuxu, jestli vůbec bude. A jak to bude stabilní, co podpora? Kdy bude na Linuxu zvládnuta podpora použití .NET v C++ kódu? A co OCX použité v aplikaci, co s tím na Linuxu?

V čem je problém? Že vás zákazníci pošlou s Linuxem do háje. Většinou mají nějakou historii a zvyklosti. Takže nevím proč bych psal a kompiloval něco, co bude ležet v šuplíku. Proč dělat harakiri, jenom proto že je to Linux? Píšu většinou aplikace, které musí běžet pořád. Kupříkladu PCO. Na takovém stroji neběhá nic jiného než systém a aplikace. Různé verze už mají za sebou 18 let historie. Nikdy nebyly problémy se stabilitou Windows, pokud se používal doporučený systém a konfigurace.

No, a jestli si myslíte, že pouhý editor se svýrazněním syntaxe může konkurovat třeba Visual Studiu 2010, zvláště v oblasti ÏntelliSense a při debuggingu, ASP.NET, XAML, tak já si to nemyslím. Plácat se s Makefile mám plné zuby z práce. Kde to není nutné, nechci.

Edit: překlepy
Naposledy upravil(a) mtajovsky dne 25 led 2012, 23:24, celkem upraveno 1 x.
jarda
Zablokován
Zablokován

#38 Příspěvek od jarda »

W na doma je asi jen o hrách a kradeném SW, který nepotřebují, jen ho šlohli. A i s OS. Sleduj to, co se děje několik dní celosvětově, Mega "bordel"...
mtajovsky

#39 Příspěvek od mtajovsky »

No, to závisí jak kde. Já mám doma Widle na programování, poštu a visení na Elektrobastlírně :) . Kradený SW nemám žádný, ani OS, ani vývojové prostředky ani MS Office. To bych si nemohl dovolit.
jarda
Zablokován
Zablokován

#40 Příspěvek od jarda »

Nepaušaulizuji, jen ukazuji jiné a vhodnější cesty, mám obojí roky. I MS Office 2003 mám legálně, více nepotřebuji, jen ZEP.
mtajovsky

#41 Příspěvek od mtajovsky »

Ale jo, to je podle skutečné potřeby. Když jsem programoval jednu embeded aplikaci pro Linux, tak jsem to samozřejmě dělal na cross kompilátoru běhajícím na PC s Linuxem.
jarda
Zablokován
Zablokován

#42 Příspěvek od jarda »

Takže to víš a nekomentuji.
MetalGod

#43 Příspěvek od MetalGod »

No jo, to je těžký, v tomhle si moc notovat nebudeme, já dělám pro firmu Opensource a syn, krom dobrýho pocitu, že snad dělám něco prospěšnýho a krom mozolů na prstech a na prdeli, z toho žádnej profit nemám, zato si můžu dělat co chci, jak chci, kdy chci a na jak dlouho chci. Dělám to podle svýho nejlepšího vědomí a svědomí, pokud možno multiplatformně (UNIX a UNIX-like), můžu mít milión zákazníků, nebo taky jen deset, když se někomu něco nelíbí, ale bude mít rozumný požadavky a i chování na úrovni, můžu mu vyhovět/může se do vývoje zapojit (když ví jak na to a já ne)/začít na vlastním projektu, v opačným případě mi může políbit /dev/urandom (ne /dev/null, vycházím z faktu, že ta díra mezi půlkama je read-only).

P. S.: taky nemám rád smolení makefile :D
— Winston Churchill
Celeron

#44 Příspěvek od Celeron »

Tak aby jsme se vratili k tematu, vlakna, ktery jsem zalozil.....

Takze situace s Outlook 2007, viz muj prvni prispevek pomaloucku gradovala, kazdy tyden stejny, pul dne problemy, pak nekolik dni pokoj. A od uterka ani tuk. Nahlasil jsem to jako poruchu, slavny O2 mi sdelilo ze to do 3 dnu!!!!! opravi. Mezitim jsem nahodou prisel na to, ze mi jde odpovidat na den - dva starou prijatou postu, ale nove vytvorena posta mi nikdy neodejde. Tak jsem badal a vsiml si, ze v adresari jsou jen jmena, ale vlastni email adresy, telefony a postovni spojeni nekam zmizelo. Delal jsem vsechno mozny, co mi poradil kamos IT a nakonec to skoncilo vymazanim adresare a zalozenim novyho. Ten puvodni byl mozna 10 let stary, dost neaktualni, takze to ani nebolelo. Za hodku jsem vytahal aktualni adresy z dosly posty a od ty doby je vse Ok. Ale je tam jeste jedna podivnost, vyhledavat jde jen v poste novejsi, nez je datum prvniho problemu s Outlookem. Scanpst jsem zkousel, vyhodil par chyb a tvaril se, ze je opravil. ale nijak to nepomohlo. Myslim si, ze to vse bylo nakopanym PST. Ale ten problem z adesarem, s tim se zatim nikdo, koho jsem se ptal nesetkal.
Jirka

Jirka
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“