Outlook 2007 - problem
Moderátor: Moderátoři
jarda píše:...na Vistu jen nadává...
ironie() {
printf "To se teda divím!
}
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Platící zákazník a prodejce PC/SW má problémy? NE.
Taky HW požadavky byly přemrštěný, zatímco se Gates onehdá veřejně chvástal, že 640KiB RAM bude stačit všem, asi by se zděsil, že "to nic" sežere skoro 1GiB RAM a všelijakejma "ochranama duševního vlastnictví" omezuje uživatele. Můj Debík hned po startu v RAMce zabere ~95MiB a můžu dělat všechno, na co si jen vzpomenu. A o 3600kč levněji.
— Winston Churchill
Zalohuje provozovatel serveru, na x zarizenich (webmail, PC, mobil) vse identicke, jde pretazenim nakopirovat lokalni maily na server pri migraci z POP, pri migraci na jine zelezo se zalozi jen novy ucet a sesynchronizuje.
MetalGod píše:mtajovsky píše:Mí zákazníci po mě chtějí aplikace pro Win...
A v čem je problém? Aplikace pro Woknouze můžeš stejně tak dobře napsat, zkompilovat a vyzkoušet v kdejakým linuxovým distru. A z daleka bys nebyl prvním ani posledním, kdo tohle dělá.
Pár dobrých IDE můžu vyjmenovat, ale na co, když stačí textovej editor se zvýrazněním syntaxe, např. Gedit, Leafpad, Kate, nebo nano?
Tohle nemyslíte vážně. Že bych měl k dispozici port MFC na Linux? Nebo .NET, SilverLight, WPF na Linux? Jistě, existují různé pokusy portovat .NET na Linux, ale proč simulovat něco, co je běžně k dispozici. A pokud přijde MS s novou technologií, jak dlouho se bude čekat na odezvu na Linuxu, jestli vůbec bude. A jak to bude stabilní, co podpora? Kdy bude na Linuxu zvládnuta podpora použití .NET v C++ kódu? A co OCX použité v aplikaci, co s tím na Linuxu?
V čem je problém? Že vás zákazníci pošlou s Linuxem do háje. Většinou mají nějakou historii a zvyklosti. Takže nevím proč bych psal a kompiloval něco, co bude ležet v šuplíku. Proč dělat harakiri, jenom proto že je to Linux? Píšu většinou aplikace, které musí běžet pořád. Kupříkladu PCO. Na takovém stroji neběhá nic jiného než systém a aplikace. Různé verze už mají za sebou 18 let historie. Nikdy nebyly problémy se stabilitou Windows, pokud se používal doporučený systém a konfigurace.
No, a jestli si myslíte, že pouhý editor se svýrazněním syntaxe může konkurovat třeba Visual Studiu 2010, zvláště v oblasti ÏntelliSense a při debuggingu, ASP.NET, XAML, tak já si to nemyslím. Plácat se s Makefile mám plné zuby z práce. Kde to není nutné, nechci.
Edit: překlepy
P. S.: taky nemám rád smolení makefile
— Winston Churchill
Takze situace s Outlook 2007, viz muj prvni prispevek pomaloucku gradovala, kazdy tyden stejny, pul dne problemy, pak nekolik dni pokoj. A od uterka ani tuk. Nahlasil jsem to jako poruchu, slavny O2 mi sdelilo ze to do 3 dnu!!!!! opravi. Mezitim jsem nahodou prisel na to, ze mi jde odpovidat na den - dva starou prijatou postu, ale nove vytvorena posta mi nikdy neodejde. Tak jsem badal a vsiml si, ze v adresari jsou jen jmena, ale vlastni email adresy, telefony a postovni spojeni nekam zmizelo. Delal jsem vsechno mozny, co mi poradil kamos IT a nakonec to skoncilo vymazanim adresare a zalozenim novyho. Ten puvodni byl mozna 10 let stary, dost neaktualni, takze to ani nebolelo. Za hodku jsem vytahal aktualni adresy z dosly posty a od ty doby je vse Ok. Ale je tam jeste jedna podivnost, vyhledavat jde jen v poste novejsi, nez je datum prvniho problemu s Outlookem. Scanpst jsem zkousel, vyhodil par chyb a tvaril se, ze je opravil. ale nijak to nepomohlo. Myslim si, ze to vse bylo nakopanym PST. Ale ten problem z adesarem, s tim se zatim nikdo, koho jsem se ptal nesetkal.
Jirka
Jirka