Grafická karta ATI HD4870
Moderátor: Moderátoři
Grafická karta ATI HD4870
- Přílohy
-
karta2.jpg- (136.72 KiB) Staženo 147 x
Koupil jsem novou v TSbohemii,dal synkovi k vánocům.
Ten ji doma celý natěšený dal do PC a....nic!Ani do postu!
Volal a já jsem si myslel,že má prostě smůlu na zgarb.Řekl jsem mu ať ji tedy přiveze ke mě,že ji vyreklamuji.Přijel a zkusmo jsem ji dal do svého PC,a....vše o.k.!Hmmm asi slabý zdroj - koupil jsem novou 550ku,a....opět nic.Já i on máme intel desku i CPU.
Obvolal jsem kamarády a provedl pár testů na synkově počítači:
X700 - nic
1650pro - ok
2600pro - nic
3850 - ok
4650 - nic
5xxx - nesehnal jsem
6770 - nic
Nvidia
260gtx - ok
550Ti - ok - výměnil jsem ji v TSB za ATI a doplatil cca 300Kč.
Tímto děkuji obchodníkovi ve jmenované firmě za ochotu vyměnit zboží po měsíci od zakoupení.
Potom by to chtělo napsat i konkrétní typ MB, protože mi něco na stopro říká, že jediný problém byl v hlavní desce. Bez těchto informací jsi mohl klidně napsat i to, co jsi na podzim zasadil na zahrádce - taky nám to nic neřekne.
Např. z aktuálního výběru TSB mi vychází 6 špatných a 4 dobré karty.
- Přílohy
-
grafikaATI.jpg- (91.75 KiB) Staženo 142 x
edit:pardon nevšiml jsem si obrázku
Ja jsem zkoušel všechny GK od Sapphire mimo 3850-ASUS
verze PCIe s tím neměla nic do činění - u Nvidie fukční i nejnovější i starší.
Známý měl stejnou zkušenost s Gigabite
Ano,je to asi deskou,byl to nějaký oem (přesné označení už nevím,ale můžu zjistit) pro desktop NEC (nejnovější BIOS jsem použil).
Nemyslím si,že jsem napsal nesmysly,jen osobní zkušenost.A nejsem jediný.
Absolutní kompatibilita neexistuje,proto mám na testování svých několika set grafických karet pár desek s různými čipsety,jen mi chybí deska s PCI-X - nějak se k ní nemůžu dostat.
No a EISA by si zasloužila nějakou P1 místo 486ky.
V zásadě šlo jen o to, že bys mohl být konkrétní při kritice, aby ostatní (neznalí) měli informaci, čemu se raději vyhnout. ATI nebo nVidia nic moc nikomu neřekne, ale já raději ATI a Intel než AMD a nVidiu. Čistě jen na praktických zkušenostech z instalací, oprav apod. Jsou prostě špatné verze ATI a dobré nVidia, ale musí se v tom vyznat.