Grafická karta ATI HD4870

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vla

Grafická karta ATI HD4870

#1 Příspěvek od Vla »

Zdravím.Měl bych dotaz ohledně této grafické karty.Kartu jsem získal s tím,že je plně funkční,ovšem prodejce pravděpodobně asi věděl,proč ji prodává :evil: Nicméně po zapojení do počítače se karta nerozjede(není obraz).Zdroj mám 600W Fortron.Karta má připojena oba externí napájení.Co mi ale vrtá hlavou je to,že napájení ventilátoru někdo "vytunil"a je vyvedeno na molex konektor a né do karty.Ventilátor má 4dráty a 2jsou odstřihlé.Nemá náhodou ta karta hlídání otáček ventilátoru a proto se nerozjede?
Přílohy
karta2.jpg
(136.72 KiB) Staženo 147 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Že by Aukro? :evil:
Hlídání otáček to asi mít bude, ale jen pro účely nějakýho monitorovacího softu. Podle mě by naskočil obraz i bez připojenýho větráku, stoprocentně to má hlídání teploty jádra, to je kritická veličina.
Vla

#3 Příspěvek od Vla »

Těsně vedle Bazoš.cz.No je to opravdu divné,ale on se dušoval,že je funkční.Bylo možné si ji i osobně vyzvednout a odzkoušet,ale prodávající byl z druhého konce republiky :(
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

Vla píše:. . . ale prodávající byl z druhého konce republiky :(

sousedovi přes ulici by to neprodal, protože by mu přišel rozbít hubu . . .
Vla

#5 Příspěvek od Vla »

Ovšem jedna věc je na tom pozitivní a to je ta,že prodávající komunikuje a je ochoten řešit problém.Alespoň něco...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Ještě to taky může být Českou Poštou a jejím delikátním zacházením s balíky. Asi bych to vrátil prodejci, než se v tom vrtal.
Vla

#7 Příspěvek od Vla »

Původně jsem to tak chtěl mu to vrátit,ale mám prý zkusit ještě 2 věci a pokud to nepůjde,tak pak vrátit.já myslel ten ventilátor,ale prý to s obrazem nemá nic společného.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od forbidden »

Hlavně tam nedělej nevratný změny, pak ti řekne, že sis to zničil sám, jak ses v tom vrtal.
Vla

#9 Příspěvek od Vla »

Né,kdepak!
dzak
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dzak »

Takže moje zkušenosti s firmou ATI a jejich 6770 jso veskrze rozporuplné...
Koupil jsem novou v TSbohemii,dal synkovi k vánocům.
Ten ji doma celý natěšený dal do PC a....nic!Ani do postu!
Volal a já jsem si myslel,že má prostě smůlu na zgarb.Řekl jsem mu ať ji tedy přiveze ke mě,že ji vyreklamuji.Přijel a zkusmo jsem ji dal do svého PC,a....vše o.k.!Hmmm asi slabý zdroj - koupil jsem novou 550ku,a....opět nic.Já i on máme intel desku i CPU.
Obvolal jsem kamarády a provedl pár testů na synkově počítači:
X700 - nic
1650pro - ok
2600pro - nic
3850 - ok
4650 - nic
5xxx - nesehnal jsem
6770 - nic

Nvidia
260gtx - ok
550Ti - ok - výměnil jsem ji v TSB za ATI a doplatil cca 300Kč.
Tímto děkuji obchodníkovi ve jmenované firmě za ochotu vyměnit zboží po měsíci od zakoupení.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

dzaku proč zde píšeš takové nesmysly, když ani nenapíšeš výrobce té grafiky ? Ano, jeden výrobce čipu je nVidia a druhý je ATI, ale karty s oběma čipy může vyrábět stejný výrobce.
Potom by to chtělo napsat i konkrétní typ MB, protože mi něco na stopro říká, že jediný problém byl v hlavní desce. Bez těchto informací jsi mohl klidně napsat i to, co jsi na podzim zasadil na zahrádce - taky nám to nic neřekne. :cry:

Např. z aktuálního výběru TSB mi vychází 6 špatných a 4 dobré karty.
Přílohy
grafikaATI.jpg
(91.75 KiB) Staženo 142 x
dzak
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dzak »

Kde je v prvnim postu vyrobce?
edit:pardon nevšiml jsem si obrázku :oops:

Ja jsem zkoušel všechny GK od Sapphire mimo 3850-ASUS
verze PCIe s tím neměla nic do činění - u Nvidie fukční i nejnovější i starší.

Známý měl stejnou zkušenost s Gigabite

Ano,je to asi deskou,byl to nějaký oem (přesné označení už nevím,ale můžu zjistit) pro desktop NEC (nejnovější BIOS jsem použil).
Nemyslím si,že jsem napsal nesmysly,jen osobní zkušenost.A nejsem jediný.
Absolutní kompatibilita neexistuje,proto mám na testování svých několika set grafických karet pár desek s různými čipsety,jen mi chybí deska s PCI-X - nějak se k ní nemůžu dostat.
No a EISA by si zasloužila nějakou P1 místo 486ky.
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Nevím, co měl známý, ale já mám velmi špatné zkušenosti se Saphirama a velmi dobré s Gigabytama nebu Asus grafikama.
V zásadě šlo jen o to, že bys mohl být konkrétní při kritice, aby ostatní (neznalí) měli informaci, čemu se raději vyhnout. ATI nebo nVidia nic moc nikomu neřekne, ale já raději ATI a Intel než AMD a nVidiu. Čistě jen na praktických zkušenostech z instalací, oprav apod. Jsou prostě špatné verze ATI a dobré nVidia, ale musí se v tom vyznat.
Vla

#14 Příspěvek od Vla »

Tak jsem prodávajícího asi přechválil.Když jsem po něm požadoval vrácení peněz,tak se odmlčel :evil: Přišel jsem sice o 500Kč,ale co naplat.Zmetek jeden!No,co nadělám.Chtěl bych tedy ještě zeptat,jestli někdo nevíte nějaký způsob,jak se pokusit grafiku rozjet.Jakýkoli,je to už vlastně jedno :cry:
Standa99

#15 Příspěvek od Standa99 »

Pokud byly fotky v inzerátu pravdivé a byla tam zmínka o nefunkčním a předělaném napájení pro ventilátor, tak se divím, žes to koupil.

P.S.
Nechápu, proč se tu řeší výrobci, když každý (až na pár vyjímek) používá referenční layout desky.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“