Zdravím všechny, potřeboval bych poradit jaký typ ventilátoru se dá použít do motorky na olejový chladič, mám tam PC ventilátor (80mm) a při nastartovaném motoru to téměř neběží. Kdysi mi někdo říkal, že to ruší indukční cívky?(nevím proč) Mohl by mi poradit někdo co s tím, a jaký typ ventilátoru by se dal použít? Díky za rady
Tak tohle mi přijde jako totální prasečina. Jednak PC ventilátor nemá takový výkon, a za druhé ho okamžitě odrovnáš, protože se do ložisek dostane voda a prach.
Portřebuješ ventilátor, který je stavěný do venkovního prostředí. Koukni třeba sem
To Honza_dy:
Prasečina to není bo ventilátor je skrytý pod nádržía za chladičem, kde nehrozí nebezpečí zmoknutí, maximálně prach. Výkon je dostačujíci, protože v originálu tam není žádný, ale v létě ve městě to "pasivně" neuchladí...
Takových PC ventilátoru mám doma haldu, takže když 1 sezonu vydrží tak to stačí, problém je v tom, že všechny ventilátory fungují jenom při vypnutém motoru. Pořád nevím proč to ty idukční cívky ovlivňují....
Kam to máš připojené? Zásada je připojovat co nejblíž baterce. I když po svých zkušenostech s motoelektrikou tomu moc nevěřím. V napájení a v blízkosti zapalování je takového sviňstva, že se elektronika moc nechytá.
To Honza_dy:
+ pól je připojený přímo k baterce a - na kostru...
To MetalGod:
a jakou konkrétní diodu tam dát? Jaký to bude mít význam? Elektro není moje silná stránka...