Nabíječ autobaterií 6/12V NB41 Kovoplast
Moderátor: Moderátoři
- moje-jirky
Aha teď se dívám cos odepsal takže diody máš dobré.
A kutilmile - nelituju tě
Ale vypadá to, že se jedná jen o jednocestný usměrňovač s paralelními odpory k diodám (kdysi moderní nabíjení se současným vybíjením).
Tak mě ještě napadlo, jestli nemáš přepólované svorky k baterii. Na fotce nejsou žádné svorky vidět. To by vysvětlovalo jiskření bez napájení a možná je nabíječka úplně v pořádku.
- moje-jirky
Napadlo mi, zda to nemůže být v přepínači voltáže (hledám schéma zapojení páčkového přepínače).
Ještě jedna poznámka k fotkám. Při pohledu shora na přepínač by v horní trojici měl být modrý mínus, dole červený plus.
- moje-jirky
- moje-jirky
A jak jsi diody včera měřil? Psal jsi, že mají shodné parametry. Neměřil jsi to omylem ohmicky? A dneska jsi dal měřák na značku diody? Co se týká náhrady buď se ti ozve nějaká dobrá duše z Prahy, nebo se kukni jestli není poblíž GM nebo podobná prodejna. Jinak napiš adress poslal bych ti náhradní. Ještě takhle - podle nákresu ty diody pracují parálně, stačila by ti tam 1 dioda 20A.
- moje-jirky
Budeš si asi o mně myslet, že jsem úplný trouba :-/
proměřil jsem tu "podezřele" špatnou ještě jednou. Mám pocit, že jsem ji odpálil ranním testem s baterií. Včera obě ukazovali stejné hodnoty, dnes již ne. Teď propouští v obou směrech, to včera nedělela. I odpor má minimální v obou směrech. Závada tedy neojevena, ba naopak - fungující diodu jsem neobratným zásahem odpálil
Díky, zítra zkusím oslovit známého, zda náhodou nemá a dám vědět... Moc děkuji...
- moje-jirky
- moje-jirky