Zdravím vás. Mám si v plánu postavit malý elektronkový zesilovač. Vzhledem k tomu, že bydlím v paneláku a nebudu ozvučovat velké prostory mi bude s rezervou postačovat konec se dvěma EL84 na kanál. Nakonec se říká že EL84 hraje lépe než EL34 a hlavně jich mám plno. Taky bych chtěl odzkoušet ty ruské ekvivalenty 6P14P (vzhledem ke třídě A to bude třeba párovat). Zapojení push-pull, ultralinear (odbočky pro G2 na primáru výstupáku). Jako předzesilovač/invertor nejlépe ECC803S (ty mám, původně šlo o lampy do modulačních zesilovačů rozhlasu po drátě a po výměně veškeré techniky na DR za polovodiče v 80.letech zůstaly ležet ve skladu). Výstupáky jsem si již nechal navinout v TBP v Blatné.
Možná to doplním dvojicí magických ok EM84.
Síťový bude společný-nepůjde o Dual-monoblok. Mám v plánu použít symetrické anodové vinutí a usměrňovat elektronkou GZ34 (5AR4). Mám zde GZ34 od Mullarda, opět ze zásob rozhlasu po drátě. Původně mě napadly i dvě EZ81 paralelně, ale to tam nedám. Za to bych chtěl ne jeden kondenzátor, ale LC filtr 50u-10H-50u. Obvody invertoru bych napájel přes další RC člen. Poté, co jsem byl v diskusích na jiných serverech (a i u nás v kanceláři

) označen za totálního staromila (4x 1N5408, za to ellyt 500u/500V a vymalováno!) bych se chtěl zeptat jak byste zdroj k takovému zesilovači řešili vy. I když vzhledem k tomu že jsem si objednal trafo 2x320V/0,25A+5V/2A+6,3V/4A+6,3V/1A asi není co řešit, ta GZ34 tam bude. Vstupní triody budou mít svoje žhavicí vinutí, EL84 taky, možné nastavení symetrie odbručovacím trimrem. Jak byste postupovali vy?