Nabíjecí 9V baterky
Moderátor: Moderátoři
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Pulzy podle mě Ni-xx článkům spíš prospívají než vadí (hlavně u Ni-CD).
- czatlantis
Ty cykly nevím jak to počítá, ale asi stupidní "kdy se začalo nabíjet=+1 to nebude" - já tam mám nějakých 40cyklů a to to jede na baterku prakticky každej (ob)den už půl roku (ale vždycky jen tak o 30-40%max), tak možná že to cyklus bere až se nahromadí watthodiny z jmenovité kapacity?
K těm liion je fakt, že tu mám nějaký baterky z mobilu a pořád mají celkem velkou kapacitu a to jsou hodně starý kousky (nokia 6310)
Pulzy chápu, ale nevím jestli ty 2A nejsou moc, zvlášť když nabíjím třeba 650mAh AAA článek
Ale primárně to mám na eneloopy, kterýma nahrazuju "bateriový park", protože mě už v poslední době štve mít krabici plnou baterek a z toho půlka je v té krabici vybitá (velký samovybíjení) a druhá půlka má blbou kapacitu a ještě část tady z těch dvou půlek má velkej vnitřní odpor. Sice si pořád říkám, že je škoda to vyhodit, protože do něčeho vnitřní odpor nevadí, někde zase samovybíjení nevadí (myš co se odkládá do kolébky na nabití, DECT telefon)...a taky dávat bráchovi do hračky baterky v ceně 3hraček se mi taky nechce...
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
2A pulzy nejsou moc, některé komerční nabíječky nabíjí trvale i proudem 4C.
Asi jsem na tomhle fóru jedinej, ale já nemám se samovybíjením Ni-MH špatné zkušenosti, s poměrně velkým vnitřním odporem ale jo!
- czatlantis