Problemy s USB 3.0
Moderátor: Moderátoři
Problemy s USB 3.0
Nove technologie moc nespolupracuji. Na PC ve firme mi nejede dobre detekce externiho HDD. Windows 7 64-bit, externi HDD je WD My Book.
USB 2.0 funguje bez problemu. Skoda ale nevyuzit hlavne pri zalohovani potencialu USB 3.0. MB je nova Gigabyte s CPU i5.
Dokonce si emailuji se supportem WD, zatim poradili ovladace, ale to jsem udelal samozrejme nez jsem jim napsal. Stahnul jsem od MB nejnovejsi ovladac k USB 3.0 Etron verze 105 a k HDD nejnovejsi firmware.
Na webu je dost postizenych i s jinou kombinaci HW.
Tam jsem koukal, vsechny Enabled - nenapisu to asi presne Zap/Vyp, Legacy Support, Mass Storage.
Nekdy pomuze HDD Vypnout a zapnout, ale nyni uz i v kratke chvili se sam odpoji, nekdy to stihne zahlasit, ze HDD potrebuje zformatovat!
Kdyz je pripojen k USB 2.0 je vse OK, a i data na svem miste!
Po celem dnu pokusu jsem to vzdal. Myslim, ze spatne spolupracuje cip Etron na MB s tim modelem HDD.
Komunikace se supportem - omlouvam se za svoji laickou anglictinu bez korektury:
Windows not detect External HDD affter restart or start Windows. My Book must be switch off and on when PC starts
USB 2.0 no problem, but slow rate for me.
Odpoved:
Thank you for contacting Western Digital Customer Service and Support. My name is Paolo P.
This is probably a problem with the drivers of your mother board, maybe you need to update them. Have you tried to plug another USB 3 device to those USB 3 ports?
By looking at our forum page I found some other people had this problem and they have solved by updating the motherboard drivers.
http://community.wdc.com/t5/My-Book-for ... d-p/275218
If you have any further questions, please reply to this email and we will be happy to assist you further. [/b]
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- Gringo_Joe
Jinak bych asi nabootoval z DVD s Debianem a odzkoušel funkci, jak ti ostatní radí. Pokud jsou špatné ovládače, tak náprava asi chvilku potrvá.
Je asi treba to resit na urovni upgrade ovladacu a to ze strany vyrobce disku ci cipu pro USB.
WD o tom problemu asi vedi, urcite nejsem sam.
Vyzkouset ho na jinem PC nebo notebooku zatim nemam nyni moznost, trojkove USB budu muset nekde pohledat mimo budovu.
Systém díky tomu poběží rovnou z flashky, po ukončení práce nezanechá po sobě stopy.
Proč zrovna tohle doporučujeme- Linux, co by jádro, se vyznačuje vysokým výkonem a "chucknorissovskou" podporou hardwarových zařízení, takže, až na pár výjimek, není potřeba instalovat ovladače, prostě běží hned; Debian, co by linuxový distro (jeden z mnoha a mnoha operačních systémů s jádrem Linux; patří mezi nejstarší linuxový distra) se vyznačuje vysokou stabilitou, proto se nasazuje třeba na serverech, ale i v průmyslových robotech.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill