Zdravím, rozhodl jsem se že si udělám zesák. Napadlo mě, že bych použil pro napájení zdroj pro PC. Chtěl bych tedy znát váš názor, jestli je to dobrý nápad či nikoliv. A jestli mám na výstupu použít ještě nějáké vyhlazovací kondíky, resp. jak je to s úrovní šumu u PC zdrojů?
Pokud se nepletu tak obecně impulzní zdroje se nehodí k napájení audio přístrojů, jedním z důvodů je například rušení. Takže já bych zdroj s PC určitě nepoužil k zesáku.
Bezne sa vyrabaju velke PA ckove zosilnovace o vykone stoviek a tisicov vatov napajane impulznym zdrojom. ALe ten zdroj je navrhnuty priamo na napajanie zosilnovaca.
Zesilovače k subwooferům do aut dost často už v sobě měnič maj a žádný růšení slyšet neni protože kmitočet pulsního zdroje je většinou silně nad akustickým pásmem takže stačej jakorát dobrý filtry a je to v suchu
Ježíš na kříži zaplatil za naše hříchy a tím nás osvobodil od věčné smrti. Platí i pro bastliře .
jj presne tak ja napr som pouzil at zdroj s PC a upravil som spetnu vezbu vyhadzal suciastky z okolitych vetiev..nechal som len +12 a spetna vezba sa upravuje na 1 a 2 vyvode 494...staci trimer a mas vyhrane ide len o to kolko z neho vytiahnes...