Zdroj pro zesilovač

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
martin_

Zdroj pro zesilovač

#1 Příspěvek od martin_ »

Zdravím, rozhodl jsem se že si udělám zesák. Napadlo mě, že bych použil pro napájení zdroj pro PC. Chtěl bych tedy znát váš názor, jestli je to dobrý nápad či nikoliv. A jestli mám na výstupu použít ještě nějáké vyhlazovací kondíky, resp. jak je to s úrovní šumu u PC zdrojů?
MirrA1

#2 Příspěvek od MirrA1 »

Pokud se nepletu tak obecně impulzní zdroje se nehodí k napájení audio přístrojů, jedním z důvodů je například rušení. Takže já bych zdroj s PC určitě nepoužil k zesáku.
pole

#3 Příspěvek od pole »

Bezne sa vyrabaju velke PA ckove zosilnovace o vykone stoviek a tisicov vatov napajane impulznym zdrojom. ALe ten zdroj je navrhnuty priamo na napajanie zosilnovaca.
DRAKE

#4 Příspěvek od DRAKE »

Zesilovače k subwooferům do aut dost často už v sobě měnič maj a žádný růšení slyšet neni protože kmitočet pulsního zdroje je většinou silně nad akustickým pásmem takže stačej jakorát dobrý filtry a je to v suchu
Ježíš na kříži zaplatil za naše hříchy a tím nás osvobodil od věčné smrti. Platí i pro bastliře :-).
Marko5211

#5 Příspěvek od Marko5211 »

jj presne tak ja napr som pouzil at zdroj s PC a upravil som spetnu vezbu vyhadzal suciastky z okolitych vetiev..nechal som len +12 a spetna vezba sa upravuje na 1 a 2 vyvode 494...staci trimer a mas vyhrane ide len o to kolko z neho vytiahnes...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“