Brum při posl.radia.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
janousek

#31 Příspěvek od janousek »

Artaban001 má pravdu. Je to odzkoušené, dokonce jednocestné usměrnění s paralelním kondíkem odstranilo brum. Nevěříte, věřte.
MetalGod

#32 Příspěvek od MetalGod »

Furt si myslím, že ten adaptér na tahání autorádia je prostě málo.
Je to dost měkkej zdroj, takže při takový zátěži výstupní napětí může padnout pod 10V, nehledě na to, že takovou zátěž ten adaptér nemusí dlouhodobě vydržet.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Petr7

#33 Příspěvek od Petr7 »

Páni a studiosové.Díky za vaše rady a nápady.Ještě k tomu radiu.Je to orig.Opel Le Mans 3.Je to mono a typuju ho tak min.20 roku starý.Když ho napojím na baterii 12V tak hraje perfekt.Ten zdroj (adaptér)na to stačí.Schválně jsem to radio nechalna ten adaptér dopoledne zapnutý asi 3 hodky na docela velkou hlasitost a šel jsem hrabat listí na zahradu.I po těch 3 hod.byl adaptér mírně teplý.Takže zkusím něco s těma Céčkama jak radíte. Teď ale budu potřebovat ještě jednu radu ohledně startboxu na zimu na auto.DIESEL dost blbě v mrazech cytá.Na to se ale zeptám na jiném místě.
janousek

#34 Příspěvek od janousek »

Dej vědět, zda to pomohlo.
Hill
Administrátor

#35 Příspěvek od Hill »

Tak s tímhle rádiem bych tomu věřil - to se čtyřohmovou zátěží s půlampérovým zdrojem vystačí. Ale kondíky to chce.

20.11. mě ještě něco napadlo:
Koukni na to, jaký je v tom rádiu koncák. Často tu odolnost proti zvlnění napájecího napětí totálně zlikvidoval vadný elektrolyt na vstupu SVR (je na něm polovina napájecího napětí a mínusem jde na kostru). Bručelo či hvízdalo to nezávisle na nastavené hlasitosti.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“