tomasjedno píše:p32 píše:...Ale zároveň jsem pro to, aby jednou za 5 let byli povinně kontrolováni všichni řidiči a při větším prokázaném vykouřeném množství cigaret (nikotin v plicích) nebo vypitém alkoholu (poškozená játra a ledviny) platili potom povinně ročně zvláštní poplatky v řadu tisícovek do státní pokladny.
Jestli sis nevšiml, tak to je už dávno zavedeno, říká se tomu spotřební daň a tvoří většinu maloobchodní ceny dotyčných komodit.
Cituji to kvůli návaznosti. Nic osobního proti tobě, ale napsal jsi hezký nesmysl. Víš co je to spotřební daň a kam se strká ? Víš kolik se z takto vybrané daně používá na léčení těžkých kuřáků a alkoholiků ? Pokud si dáš jedno, dvě pivka večer doma, tak proč bys měl platit léčení a invalidní důchody nezodpovědným alkoholikům, kteří potom stejně zemřou např. ve 44 letech jako můj švagr před necelým měsícem ?
Spotřební daň je jen výmluva od státu, aby mohl okrádat i normální lidi na vysoké ceně nafty či benzínu a u jiných podobných případů.
Já si prostě myslím, že řidiči, co více bourají, tak by měli platit vyšší zákonné pojištění, kuřáci nebo alkoholici by měli mýt vyšší procentní přirážku ke zdravotnímu pojištění a lidi odsouzení za krádež či podvod by už nikdy neměli mít nárok pracovat ve státním sektoru či mít právo mít soukromou firmu. Také si myslím, že lidi bez potvrzení, že za poslední 2 roky někde nepracovali aspoň 3 měsíce (dohromady), tak by neměli mít nárok na žádnou sociální podporu a pokud mají děti, o které se tudíž nemohou postarat, tak by jim měly být odebrány do doby pokud neprokážou opět trvalý příjem mimo sociální dávky. A jestli se stát aspoň takhle neumí starat o slušné lidi, co pracují, tak si spotřební daň bude stále vybírat na bůh ví co a sociální dávky místo zvýšení svých odměn za práci budeme strkat kamkoliv, kde to zmizí.