nehoda

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#31 Příspěvek od tomasjedno »

p32 píše:...Ale zároveň jsem pro to, aby jednou za 5 let byli povinně kontrolováni všichni řidiči a při větším prokázaném vykouřeném množství cigaret (nikotin v plicích) nebo vypitém alkoholu (poškozená játra a ledviny) platili potom povinně ročně zvláštní poplatky v řadu tisícovek do státní pokladny.

Jestli sis nevšiml, tak to je už dávno zavedeno, říká se tomu spotřební daň a tvoří většinu maloobchodní ceny dotyčných komodit.
milan222

#32 Příspěvek od milan222 »

nejvíc na duchodce nadávají ti co neumí pořádně řídit, jen umí šlapat na plky, a násobí si značky pro omezení rychlosti dvakrát až třikrát...
tak já vidim co za hovada tady skončí kariéru ve stromě či protisměru.
asi pět let zpátky přišel můj nevlastní děda o řidičák před mýma očima tak, že kk nám přijel, odpbočoval na parkoviště, a jen slišim vzzzn vzzz rána jak z děla, a našil to do něj motorkář. ten usek je adi 350m dlouhej, a ten motorkář nejel ani pul vteřiny. jako první někdo odvvezl tachometr z toho vraku co si říkal motorka. jel tak rychle, že za tu dobu ani nedokázal zaregistrovat že by mohl taky zabrzdit.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
tomasjedno

#33 Příspěvek od tomasjedno »

hafca píše:U doktora jsem to vyplnil, koukl se na to a ten papír mi nechal...

Tak to si ten doktor koleduje o prů..r (předpokládám, že si nepořídil úředně ověřenou kopii).
hafca

#34 Příspěvek od hafca »

Je to 3 roky.... Je docela možné, že to vytisknul 2x a jeden výtisk si nechal. Uvidím, jak to bude příště, jestli nějaké příště bude. :D
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

milan222 píše:nejvíc na duchodce nadávají ti co neumí pořádně řídit, jen umí šlapat na plky, a násobí si značky pro omezení rychlosti dvakrát až třikrát...
tak já vidim co za hovada tady skončí kariéru ve stromě či protisměru.
asi pět let zpátky přišel můj nevlastní děda o řidičák před mýma očima tak, že kk nám přijel, odpbočoval na parkoviště, a jen slišim vzzzn vzzz rána jak z děla, a našil to do něj motorkář. ten usek je adi 350m dlouhej, a ten motorkář nejel ani pul vteřiny. jako první někdo odvvezl tachometr z toho vraku co si říkal motorka. jel tak rychle, že za tu dobu ani nedokázal zaregistrovat že by mohl taky zabrzdit.
Dej si žádost na ministerstvo, libovolný, že jim chceš dělat tiskovýho mluvčího. S takovouhle fantazií tě vezmou všema 20ti, protože si taky všecko násobíš - ale asi tak 10ti - pokud by motorka ujela 350m úsek za 0,5vteřiny, pohybovala by se rychlejc jak dvojnásobkem rychlosti zvuku. Už chápeš co za 3,14čovinu jsi tady vypustil? Jestli ten motorkář jel "kilo" (jako že to pro ně není problém), měl na vzdálenost cca 300m dobu asi 10 sekund na reakci - a taky záleží na tom, jestli milej dědouš dal nebo nedal blinkr, jestli náhodou nevybočil doleva v momentě, kdy měl toho motorkáře v mrtvým úhlu atd. Popis situace je nedostatečnej, házet všecku vinu jen na jednostopý dobrovolný dárce orgánů taky není úplně košer!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#36 Příspěvek od p32 »

tomasjedno píše:
p32 píše:...Ale zároveň jsem pro to, aby jednou za 5 let byli povinně kontrolováni všichni řidiči a při větším prokázaném vykouřeném množství cigaret (nikotin v plicích) nebo vypitém alkoholu (poškozená játra a ledviny) platili potom povinně ročně zvláštní poplatky v řadu tisícovek do státní pokladny.

Jestli sis nevšiml, tak to je už dávno zavedeno, říká se tomu spotřební daň a tvoří většinu maloobchodní ceny dotyčných komodit.

Cituji to kvůli návaznosti. Nic osobního proti tobě, ale napsal jsi hezký nesmysl. Víš co je to spotřební daň a kam se strká ? Víš kolik se z takto vybrané daně používá na léčení těžkých kuřáků a alkoholiků ? Pokud si dáš jedno, dvě pivka večer doma, tak proč bys měl platit léčení a invalidní důchody nezodpovědným alkoholikům, kteří potom stejně zemřou např. ve 44 letech jako můj švagr před necelým měsícem ?
Spotřební daň je jen výmluva od státu, aby mohl okrádat i normální lidi na vysoké ceně nafty či benzínu a u jiných podobných případů.

Já si prostě myslím, že řidiči, co více bourají, tak by měli platit vyšší zákonné pojištění, kuřáci nebo alkoholici by měli mýt vyšší procentní přirážku ke zdravotnímu pojištění a lidi odsouzení za krádež či podvod by už nikdy neměli mít nárok pracovat ve státním sektoru či mít právo mít soukromou firmu. Také si myslím, že lidi bez potvrzení, že za poslední 2 roky někde nepracovali aspoň 3 měsíce (dohromady), tak by neměli mít nárok na žádnou sociální podporu a pokud mají děti, o které se tudíž nemohou postarat, tak by jim měly být odebrány do doby pokud neprokážou opět trvalý příjem mimo sociální dávky. A jestli se stát aspoň takhle neumí starat o slušné lidi, co pracují, tak si spotřební daň bude stále vybírat na bůh ví co a sociální dávky místo zvýšení svých odměn za práci budeme strkat kamkoliv, kde to zmizí.
Vogon

#37 Příspěvek od Vogon »

A já si zase myslím, že lidi kteří cítí silnou až nutkavou potřebu někoho regulovat, něco nařizovat a odebírat, ev. zpoplatnit, by měli mít místo občanky papír na hlavu s povinným obnovením v intervalu 3 měsíce.
helios

#38 Příspěvek od helios »

Vogon, ja by som ich pozbieral a vyexpedoval na pustý ostrov, nech si tam teda vybudujú svoj vlastný raj.

Mne zas napríklad môžu vadiť niekoho smradľavé nohy, a preto dôrazne žiadam, aby mi zaplatili antismradový filter.

Na syrečkoch chýba varovanie, že smrdia.

Na alkohole absentuje nápis, že spôsobuje agresivitu, vraždy a masakrovanie žien a detí.

U elektriny požadujem na každom elektróne varovanie, že môže potriasť, až zabiť.

Zemný plyn musí okrem pachu aj graficky označovať svoju toxicitu.

Na margaríne žiadam označiť, že sa jedná o umelú hmotu.

Mám pokračovať?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
kevin_mitnick

#39 Příspěvek od kevin_mitnick »

helios píše:Mám pokračovať?

Radsi ne. Jeste se toho nejaky nudici se eurourednik chyti a zacne to myslet vazne.
helios

#40 Příspěvek od helios »

Súhlas, nerád by som sa stal nepriateľom ľudu. :)
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Hydrawerk

#41 Příspěvek od Hydrawerk »

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... urala.html
V tom vlaku nebyla záchranná brzda, nebo co???
Čtyřvozová souprava nakonec po zhruba dvoukilometrové jízdě vykolejila v konečné stanici Saltsjöbaden a narazila do nedalekého domu. Při nehodě kromě uklízečky nebyl nikdo další zraněn.

Uklízečka vypověděla, že jí nejdříve rozjezd soupravy neudivil, neboť se to v depu občas stávalo. Brzy ale pochopila, že to není tento případ, proto se snažila vlak neúspěšně zastavit vytažením klíčů ze startéru.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Lukas-Peca »

U odstavené soupravy nemusí záchranná brzda fungovat. Ale vytažení klíčů ze startéru mě dostalo :)
Artaban001

#43 Příspěvek od Artaban001 »

Asi nechali sepnut první stupeň, aby se zbytečně neopalovaly stykače (pokud to mělo dieselelektrický přenos) a otřesy z motoru způsobily, že povolila brzda.. Takhle se to prý oficiálně stalo tenkrát v Brně, když se nekontrolovatelně rozjel vlak a zastavili ho až kdesi tak, že ho nechaly vyjet z kolejí snad do štěrku. Fíra byl předtím na postrku, tak měl vypnutýho "živáka" (tlačítko bdělosti)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“