Mascom MC7125M2, chassis PT92, nejde ji probudit (opraveno)
Moderátor: Moderátoři
EDIT: ted jsem pročítal vlákna už i dřív,ale často se tu píše o tomto kondenzátoru a chci se zeptat proč je to často zrovna ON,co často odchází,to je tak nejvíce namáhán?
Jinak na napájení eeprom už mám 3.274V.To je asi jasný když je to v této fázi
jinak měřil jsem napětí co vyrábí VN trafo až přestane jít obraz :
napětí 200V - 197,7V
16V -16,32V
45V - 45,3V
EDIT: když vypadne obraz a zvýším to UG2 abych s epodíval co sem tam děje jak obraz zhasne tak je vidět že korekce E/W nepracuje.To bude mít souvislost s tou lentilkou 2n2 určitě ale zrovna že by pouze toto byla ta chyba
Tak proč?555 píše: ... kondík na pozici CD27 je prasklý (dřív jsem mu nevěnoval pozornost protože s mojí chybou nemohl mít nic společného.někdo ho tu měnil za klasický modrý krabičák 2n2/2Kv což hodnota by asi odpovídala,ale chci s jen zeptat zda li sem můžu dát jakýkoliv kondík s touto hodnotou?(protože jsem viděl že u těchto šasi bývala ,,lentilka" 2n2/2kV)jinak řádek jsem celý propájel.
EDIT: ted jsem pročítal vlákna už i dřív,ale často se tu píše o tomto kondenzátoru a chci se zeptat proč je to často zrovna ON,co často odchází,to je tak nejvíce namáhán?
Je namáhán stejně, jako ty, co jsou s ním paralelně - tj. impulzními špičkami (cca 1.200Všš, při cca 16kHz) - a bude to nejspíše jeho (ne)kvalitou. Zřejmě je keramika k poruchám náchylnější, než impulzní svitky (polypropylenové?)
Samozřejmě, že můžeš použít "krabicový impulzák" (ale ne "jakýkoliv kondík") - bude samozřejmě o hodně větší, ale když pro něj najdeš místo (třeba zespodu DPS?), tak proč ne
555 píše:tak dnes jsem vyměnil tu lentilku 2n2/2KV.
Když už lentilku, tak (právě pro její ne-kvalitu) raději 2n2/3kV
To bude taky VN trafem že?jak říkám když si hraju s tím trimrem UG2 tak obraz občas naskočí a někdy i vydrží déle než pár sekund.pak začne zase problikávat a pak třeba uplně zhasne a nebo problíkává a zůstane.
Ale poduška asi jede normálně protože při připojení obrazu do scartu (DVD)Je obraz normální.Není z něj soudek nebo něco podobného.Ani při zrnění není nijak prohnut
EDIT: zatím jsem tam dal lentilku (modrou) 2n2 2KV osadím tedy na 3KV-děkuji
osadil jsem jiné sice použité )ale nepředpokládám že by obě trafa měli stejnou chybu)
po zapnutí to udělalo to samé.propájel jsem všechny podezřelé spoje,i desku obrazovky.ted když telka delší dobu stojí (cca 20min) a zapnu ji,tak obraz se ukáže třikrát problikne a pak jde,po vypnutí a zapnutí už neproblikává ale už normálně jde.Ovšem nevím co by udělala třeba za hodinu.Ale už jen to obraz třikrát problikne není známka ničeho dobrého.
nenapadá někoho z vás něco?
jo a ta lentilka 2n2 2KV kterou jsem měnil se docela hřeje.Ale když je tak přetěžována tak je to asi normální.
chyba je ve slabé baňce.Měl jsem tu tu samou Tv uplně stejnou akorát že bez šasi.pouze plast s obrazovkou.Dal jsem toto šasi do ní a a už žádný vypadávání obrazu se nekoná.
možná by ta původní šla zregenerovat ještě těžko říci.ono vlastně už na ní neni co pokazit.
obrazovka je to :
THOMSON A66EHJ13X01
A jednu Thomsonku (tuším stejný typ - musím se v dílně podívat) se mně nepodařilo zregenerovat ani "origo" regenerátorem (ještě se jí emise zhoršila, na B-kat.)