Starozitny domaci telefon
Moderátor: Moderátoři
Starozitny domaci telefon
Muze nekdo poskytnout treba scan nejake literatury ci schematko tykajici telefonku z 20 az 30 let? Zatim jsem dnes overil funkci zvonku (zvoni), sluchatko (NF generator - sluchatko OK), mikrofon zatim nevim (obsahuje sekce oddelene molitanem s nejakymi sponami). Na rukojeti sluchatka je spinac - tam byl problem (opraveno - v serii s musli sluchatka). Jeste je na telese telefonu prepinaci tlacitko pravdepodobne na vyzvaneni a hacek pro zaveseni sluchatka je tez spojen dratem.
- Přílohy
-
AUT_Prchal_Ericsson.jpg- (154.85 KiB) Staženo 185 x
Z druhe strany cerne desky je zvonek a tlacitko asi pro vyzvaneni protistanice.
V rukojeti sluchatka je zabudovano stribrne tlacitko v serii s cervenym dratem od vlozky sluchatka. Černe opleteni v dobrem stavu ukryva cerveny a zluty drat od sluchatka.
Mam v planu to zkusit rozchodit s timto (treba zde):
http://www.teslastropkov.cz/navody/EV_4FP11105.PDF
Dnes jsem na to nemel moc cas, ale zkusil jsem zatim toto:
Propojen stary telefon (zluty a cerveny drat od sluchatka ) s TESLA telefonkem takto
1) svorka 2 a 3 - mikrofon stareho telefonu je pri stisknutem tlacitku na starem sluchatku v systemu TESLA slyset
2) svorka 6 a 3 - sluchatkova vlozka stareho telefonu je pri stisknutem tlacitku na starem telefonu hlucha
3) svorka T a 3 - ze sluchatkove vlozky stareho telefonu se pri stisknutem tlacitku na starem telefonu ozyva pekny hlasity ton.
Mozna bude treba ze stareho sluchatka udelat o jeden vyvod navic misto dvou dratu tri ale nevim jak to pujde aniz by utrpel vzhled (ta opletena snura).
- Přílohy
-
Sttel2.jpg- (46.95 KiB) Staženo 123 x
OK2STO píše:AUT nelze zapojit jako domácí telefon, ty jsou typu MB
a proč by nešly použít jako dva telefony AUT proti sobě ?????
Jen to musíš správně zapojit a správně napájet !
já je takto používal, když byly děcka malý . . . a fungovalo to, jen vyzvánění bylo slabší. Když se vytočila "0" tak druhý telefon jen 10x cinknul.
Dělalo to ale dost kraválu, až jsem musel občas děcka okřiknout . . .
a rozdiel medzi MB a UB
http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/85818