Poranění prstu a jeho ošetření cyanoakrylátem
Moderátor: Moderátoři
Poranění prstu a jeho ošetření cyanoakrylátem
Nejdříve je potřeba zastavit krvácení aby lepidlo lepilo co možná nejvíce suchou tkáň. pro tyto účely mám na mražáku petku s ledem. Potom samozřejmě vysušit a kápnout kapku nebo víc podle potřeby, přímo do rozevřené rány a stisknout co nejpevněji k sobě.
Pro povrchové rány používám tabulku skla nebo vyleštěné ostří skalpelu, na které přitisknu ránu tak aby se okraje sevřely. Na lesklý povrch lepidlo nechytne a vytvoří hladkou tvrdou plochu která nebrání používání končetiny a nijak nepřekáží.
Obrázek je otvor od šroubováku dvanáct milimetrů široký. Hrot šroubováku se zastavil o kost v prstu.
Mírně přejmenováno. ZdenekHQ
- Přílohy
-
prst.jpg- (28.74 KiB) Staženo 101 x
Překvapivě se mi dělají velmi malé až neznatelné jizvy.
Na obrázku je podobné zranění staré asi měsíc.
- Přílohy
-
prst2.jpg- (31.09 KiB) Staženo 99 x
Pravda, v tom lepidle není zrovna cyankáli, ale té kyanidové skupiny i jako složky bych se docela bál, pokud by měla přijít do styku s krví v tkáni a ještě nemohla ven... nakonec kyanidovou sloučeninou byl i známý Zyklon B.
Na druhou stranu - znám jednu důchodkyni, které na zájezdu praskla jakási nesnímatelná zubní náhrada, tak si koupila v nejbližším obchodě vteřiňák a přilepila tu náhradu nazpátek. Už je to 9 let a žije dodnes.
Naproti tomu rakovinové bunky obsahujú enzým beta-glukozidázu, ktorý dokáže uvoľňovať takto viazaný kyanid a preto sa niektorý radi ládujú marhulovými jadierkami tzv B17-kou.
Přibližně 5% populace má zvýšenou citlivost na výpary z CA po opakovaném používání. Jen malá skupina případů může mít příznaky podobné jako při chřipce. Nejrozšířenější fáma je, že CA lepidla obsahují kyanid a výpary z něj vás otráví. Není to pravda!
Už jsem si zvykl a lepit rány, umím lepe než plastický chirurg.
Ale pravda je, že v tomto případě za to mohla nikoliv UPS ale tiskárna EPSON a fakt blbě umístěný pick-up roller.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]