Zajímalo by mě, zda by šlo s tuto černobílou TV Merkur 2 napojit přes scart a napojit jí tak na digitální signál přes setobox, popřípadě by mě ještě zajímalo zda, by šla tato TV napojit jako Monitor k počítači. Díky za odpovědi
Merkur 2 (digi + monitor)
Moderátor: Moderátoři
Merkur 2 (digi + monitor)
Zajímalo by mě, zda by šlo s tuto černobílou TV Merkur 2 napojit přes scart a napojit jí tak na digitální signál přes setobox, popřípadě by mě ještě zajímalo zda, by šla tato TV napojit jako Monitor k počítači. Díky za odpovědi
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Jiry_CZE píše:Ahoj,
Odpověď jsi už dostal - videovstup má a zvuk se dá dobastlit - takže, ve spojení se sexboxem bez problému
Nehledě na to, že je to krok zpět - ve SD leží barevných 14"-covek haldy
Ale to druhé - pěkná kok*otina - zvláště když ze SD odvážejí CRT monitory po kontejnerech k recyklaci
A dá se koupit přímo kabel SCART-DIN6 (třeba HAMA 45244), která má na jednom konci SCART a na druhém DIN AV, jen obvykle postrádá přepínací povelový vodič, což ale není příliš na závadu, jak píšu dál. Jednoduše vrazíš scart do settopboxu a DIN do televize.
Když použiješ nahoře volbu Hledat v článcích, najdeš tam po zadání výrazu SCART několikrát zapojení konektoru, třeba tady se dovíš, že výstup videosignálu máš na pinu 19 a kostru k němu na pinu 17.
Přepínací napětí, které si Merkura "přetáhne" do režimu "monitor" je vždy na pinu 8. Trochu může být problém se settopboxy, které dávají na pinu 8 různá napětí podle formátu obrazu, že spolehlivě bude přepínat jen formát 4:3, při formátu 16:9 už to nemusí přepout vůbec nebo bude obraz nestabilní. Ale nakonec na o má Merkur 2 přepínač poblíž konektoru.
A taky si nejsem úplně jistý, zda mu dojde k automatickému přepnutí telky do AV (nap. 9-12V z pinu 8 SCARTu STB) - do sch. Merkura 2 jsem nečučel a prakticky snad nikdy nezkoušel.
Ale abych nebyl jen pesimista, třeba tady něco vyčte