Jsme to co jíme...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

#256 Příspěvek od rnbw »

Pri nakupe treba davat pozor a precitat si popis vyrobku. Ak je to figurka z "kakaovej hmoty", alebo "kakaovej polevy", tak ruky prec - to je ten hnoj, co sa neda zrat (rastlinny tuk s kakaovym praskom). Kupovat len tie, ktore su naozaj z cokolady (v zlozeni musi byt kakaove maslo).

Niektori vyrobcovia robia skoro uplne rovnake figurky, ktore sa na prvy pohlad lisia len cenou - a na druhy pohlad zlozenim.
Mysteri

#257 Příspěvek od Mysteri »

mi-ro píše:POZOR, čokoláda (z kakaa) je pro psy prý velmi škodlivá až smrtelná!! ale tohle bude asi v pohodě.

Ja mám už dlhšie dojem, že PRE Človeka je smrteľne jedovatá EÚ :evil: Také bývalé RVHP je oproti tomu ,,BIO"produkt... :!:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od ZdenekHQ »

Včera jsem se na ČT1 dozvěděl, že průměrné biovejce je dnes už stejně drahý jako lahvové pivo či velkej panák kořalky (kolem 11Kč), takže Velikonoce asi budou pěkně ožralý... :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od ZdenekHQ »

Důrazné varování před kečupem Hamé - ostrý. Změnil se v jablečné pyré obarvené na červeno a přídavkem čehosi mírně pálivého. Ti ochutnávači v Hamé skutečně pozbyli veškeré chuťové buňky, asi jim dávají denně deci HCl.
]
hafca

#260 Příspěvek od hafca »

V dTestu 9/2011 vyšel sladký z Hamé na posledním místě. Asi není důvod aby ostrý vyšel líp. Šetřit se musí za každou cenu i kdyby to lidi přestali kupovat. :lol:
Nejlíp vyšel Kand a pak Mikado z Lidlu. Mám takový pocit, že jsem sem někam dával celý test.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Killroy
Moderátor

#261 Příspěvek od Killroy »

Co mě se týče, tak já tohle stejně nežeru a ani nic z toho na co se to běžně kydá (nejsem umytej rusák za velkou louží).
Když už bych si měl koupit kečup a požít ho, tak určitě ne tohle, ale skutečně nějakou dobrou značku..

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
hafca

#262 Příspěvek od hafca »

Co to je dnes dobrá značka?
kevin_mitnick

#263 Příspěvek od kevin_mitnick »

hafca píše:Co to je dnes dobrá značka?

Doma udelany... 6 kilo rajcat, kilo a pul papriky, dve kila cibule, kilo jablek, feferonek jak kdo chce, pul kilo cukru, tri deci octa, pul kila soli, pepr, hrebicek, bobkovy list... Varit tak 3-4 hodiny, pak propasirovat pres sito, jeste tak hodinu varit kvuli zahusteni a vrici plnit do lahvi...
Killroy
Moderátor

#264 Příspěvek od Killroy »

hafca píše:Co to je dnes dobrá značka?

No to já nevím. Ale snad Heinz bývala tradice, nebo už není? Nevím jak dopadl v tom testu, nejím to a tedy ani nesleduju.

http://life.ihned.cz/jidlo/c1-52906730- ... -nez-nemci Pořád aktuální a už zase zvažuju, že budu jezdit na nákupy vybraných věcí do Německa. Tak jako jsem to běžně praktikoval v 90tých letech.

Tricatel Hamé : džemy stojí pěkně za prd, paštiky raději bez komentáře, kečup není moje parketa..
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
hafca

#265 Příspěvek od hafca »

kevin_mitnick
Jako nápad dobrý, ale má to jednu vadu. Z koupených rajčat to asi nebude to pravé ořechové a na balkoně je nepěstuji. Už proto, že je nejím a kečup používám opravdu vyjímečně.

Killroy
Heinz skončil na jedenáctém místě z šestnácti s podílem rajčat 20%. :cry: Nejlepší v testu měl podíl rajčat 81% a nejhorší Hamé 12%.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od ZdenekHQ »

Moje babička i prababička dávala do domácího kečupu i do rajské omáčky skořici...
]
kevin_mitnick

#267 Příspěvek od kevin_mitnick »

hafca píše:kevin_mitnick
Jako nápad dobrý, ale má to jednu vadu. Z koupených rajčat to asi nebude to pravé ořechové a na balkoně je nepěstuji. Už proto, že je nejím a kečup používám opravdu vyjímečně.

Ani ja na balkone rajcata pestovat neminim. Staci najit ve svem okoli zemedelce, ktery je ochoten domluvit se. Staci zajit par desitek km a mam domaci ovoce, zeleninu, vajicka... ... ...
jandu

#268 Příspěvek od jandu »

....do domácího kečupu i do rajské omáčky skořici...

Do kečupu dávam, do rajskej nie. Tam dávam nové korenie.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
ok1hga

#269 Příspěvek od ok1hga »

jandu píše:do rajskej nie. Tam dávam nové korenie.

já zase bobkový list (kousek z vavřínového věnce . . .)
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od Jirka »

Tady http://img.blesk.cz/static/pdf/123/3/7/1233738.pdf je zbytek porovnání (30 potravin) českých a německých potravin k tomu zajíci, co je na předchozí stránce.

A pár hlášek z testu:
* Jestli toto dáváme dětem, tak je úplně jedno, jestli je zabijou kyselé deště, nebo tohle. (o české náhražce koly)

* Tyhle věci by měly být mládeži do 18 let nepřístupné. Ve středověku se za to sekaly ruce a za první republiky se chodilo do kriminálu! (o české drůbeží konzervě)

* Tady je jasně vidět i chrupavka a prasečí štětina. Je to typ konzervy, při které začínám konvertovat k vegetariánům. (o české vepřové konzervě)

* Vypadá to na stejnou továrnu, akorát stoprocentní šťáva šla do Německa a ty zbytky z vyplachování nádrží vodou jsou pro Čechy. Tohle kdyby se objevilo u německých dětí, tak tam toho výrobce pověsí. (o českém dětském krabičkovém pitíčku)

* Vypadá to, jako by se někdo do té konzervy pozvracel. (o českém vepřovém guláši v konzervě)

* Tímhle nám už vážně vzkazují: Milí občané ČR, trhněte si nohou! Tihle gauneři na nás vydělávají naprosto neuvěřitelným způsobem. (o české jahodové marmeládě)

* Tohle není čokoláda, ale prasárna plná cukru. Vsadím se, že tohle děti manažerů obchodních řetězců nejedí, protože by jim z toho naskákaly pupínky. (o české mléčné čokoládě)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“