skladování energie
Moderátor: Moderátoři
skladování energie
http://solarninovinky.cz/2010/index.php ... 2803&rm=15
Nemám zájem o korekci pravopisu.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Přečerpávací elektrárny podle mého názoru během mnoha nadcházejících let jentak něco nepředčí...
Samozřejmě, ještě před zveřejněním, musí být toto duševní vlastnictví (anglicky "hov-nou") náležitě ochráněno před zcizením.
Otkundesi ty stránky jsou je informativní ,co se v téhle oblasti děje,takže tam nečetej technické zdůvodnění funkce.
No já coby technik obdivující vše pohyblivé
No je to jen názor.
- jardavysocina
pajosek2 píše:No já coby technik
Od technika se odjakživa očekávalo, že bude umět počítat, nejen technické parametry, ale zároveň i ekonomické relace toho, co se chystá vymyslet/sestrojit/prodat, pokud tam není nějaká dělba práce mezi technikem a jeho zaměstnavatelem nebo prodejcem.
Co se týče solární energie, tak tady existuje docela dlouho celkem dobrá metoda pro její uskladňování pro využití mimo energetické špičky. Říká se jí zemědělství. Funguje i kus dál na sever od nás s ještě slušným koeficientem účinnosti. Dokonce tradičně fungovala tak dobře, že umožnila historický vzestup populace od lovců a sběračů přes feudály k průmyslové společnosti a umožnila populační rozmach, politický a mocenský růst na dotyčných územích. Energetikům podnikajícím se solární energií se říkalo sedláci, vinaři, cukrovarníci atd. Produkty se daly skladovat nejen přes noc, ale někdy dokonce celé roky, někdy se zcela nepatrnými ztrátami.
No prostě zvednu závaží 36tun do výšky 10m.Andrea píše:1kWh je energie závaží 36t zvednutého o 10m, jak to chceš doma realizovat?
Myslím,že pokud použijeme sluneční energii ve formě Tebou navrhované,tak to půjde docela dobře.
Teď vážně,vždyť se místo toho závaží dá použít pružina nebo ten stlačený vzduch v kombinaci s vodním sloupcem,i když obojí je dost nebezpečné.
Co asi neuhodneš nejen ty, je otázka, jestli je současná situace ve ztrátě soběstačnosti reverzibilní nebo jestli jsme nastoupili na pochod k zániku.
Edit: ztráta soběstačnosti je to,co mne sere hodně.
Politici to za nás nevyřeší,takže zbývá jen svrhnout vládu a snažit se sami.
Já bych viděl jako perspektivní setrvačník. V některých aplikacích se už používá. Lze dosáhnout akumulace cca 1kWh/1kg. Taky to není jednoduché - vakuum, magnetická ložiska a hlavně bezpečnost, ale ve stacionární aplikaci by se to dalo zakopat.