Tranzistorový zesík 450W/4Ohm, oživení
Moderátor: Moderátoři
Tranzistorový zesík 450W/4Ohm, oživení
- Philip_Fry
edit:do tohoto zapojení jsem se pustil z důvodu, jestli na to mám nebo ne. dělám si i vlastní ozvučnici. vlastně si to celé postavím sám. zesík budu mít mimo ozvučnici a říkal jsem si, že to postavím ve třídě 2 abych, tam nemusel tahat zelenožlutej a tím eliminoval brum.
- Philip_Fry
impedance píše:já jsem se s tím výstupem ujiš´toval. kamarád mi už asi měsíc tluče do hlavy, že na výstupu zesíku je +-5V a proud nepřesahuje 1A...
Nebylo Ti divný, kde by se za takových podmínek vzal na výstupu výkon 450W? Nebo myslíš, že u zesilovač neplatí P=UxI?
Jinak na tom zesíku opravdu není nic zvláštního nebo výjimečného, oživení by neměl být problém.
impedance píše:něco už jsem doma ubastlil, nejsem úplný začátečník. já jsem se s tím výstupem ujiš´toval. kamarád mi už asi měsíc tluče do hlavy, že na výstupu zesíku je +-5V a proud nepřesahuje 1A
tohle úplně stačí na ohodnocení tvých znalostí . . . .
nejdříve si něco o tom nastuduj.
rady kamarádů jsou dobré,
ale předpokládá se, že o problému "něco" víš . . .
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ok1hga píše:impedance píše:něco už jsem doma ubastlil, nejsem úplný začátečník. já jsem se s tím výstupem ujiš´toval. kamarád mi už asi měsíc tluče do hlavy, že na výstupu zesíku je +-5V a proud nepřesahuje 1A
tohle úplně stačí na ohodnocení tvých znalostí . . . .
nejdříve si něco o tom nastuduj.
rady kamarádů jsou dobré,
ale předpokládá se, že o problému "něco" víš . . .
jasné, že mě to bylo divný. kamarád mi říkal, že u reproduktoru ,se to počítá jinak, ale že neví jak. natož jsme šli za mistrem a zeptali se ho (elektrikář silnoproud) a ten tvrdil to samé, že do reproduktoru nejde víc jak 5 V . já sem se jich ptal kam by se ten výkon ztratil, nedostal jsem od nich odpověď . tak usuďte sami ,že je lepší se vás tady zeptat. klidně sem mohl věřit mistrovy a žít dál v nějakym smyšlenym bludu. do toho má kamarád 100w/4ohm zesík, vzal mulťák a změřil napětí i proud a u něj to opravdu na max vybubuzení zesíku nad tech 5v nešlo, myslím že ani ten proud nebyl nad 500mA. takže když do vás každý cpe ,že nemáte pravdu a že to je jinak , tak asi zpochybníte, zvlášť když se teprve učíte.
někdo tu psal myslím o ochranách, plánuji ji udělat než to zapojím do repra, dále ještě nemám softstart, který bude potřeba. zkusím tu halogenku, jedna se mě tu někde poflakuje.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]