Tetování

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

#76 Příspěvek od Crifodo »

Vogon píše: ... a k tomu všemu

"tomu všemu" = odlišný názor, který nejsi schopen rozdýchat? Je mi líto, ale servilní souhlas se vším, co je mi naservírováno, nebyl nikdy můj styl.
Přesto si pořád říkám: radši tetovaný a férový, než uhlazený podrazák.
V obecné rovině máš pravdu, v praxi nevím, kam by ses přiklonil, až ti dcera přivede ukázat onoho hafcova "zeťáka" :D
Vzhledem k setrvačnosti v modelech chování je na těch menšinách, aby dokázala zbytku, že tetování je symbolem férovosti a že jazyk procvakaný rolničkama není symbol vypatlanosti. Asi jako nás přesvědčuje každodennost, že Brusel nám přináší pokrok a otevřený Schengen nás zásobuje odborníkama z Kosova.
Když se lidem daří, jsou tolerantní, jak jim začne téct do bot, jsou podezíravější a hledají cíle pogromů. Obávám se, že mezi ekonomickou krizí a intolerancí je přímá úměrnost. Do toho morální vzory, které nám aktuálně předvádějí naši nejvyšší, mám pocit, že lidi jsou vším docela přesyceni a stačí nejmenší záminka. Breivik a Harman jsou takové signální píšťalky. Tohle není Kalifornie 60. let, to je naše východní Evropa.
kokun

#77 Příspěvek od kokun »

Přílohy
imagesCAIUDI4J.jpg
(11.03 KiB) Staženo 86 x
Honza - kokúň

#78 Příspěvek od mirosne »

Bez urážky,len aby bola sranda. :lol:
Přílohy
index.jpg
Takto si to predstavuješ?
(8.62 KiB) Staženo 55 x
Pozdravujem Vás, Miro.
tatramacek

#79 Příspěvek od tatramacek »

vole :lol: :lol: :lol:
tatramacek

#80 Příspěvek od tatramacek »

Zajdu za tatérem a uvidíme... Tady ve Zlíně je jeden kterýho mi snad všichni doporučujou. A podle toho se rozhodnu. Dle vašich diskuzí zde mám takové divné pocity.. Zdali do toho jít nebo ne.... Dle rad kamarádů :jdi do toho a rodiny:nám je to jedno - je to tvůj život... Je pravda že je to rozhodnutí které nelze vrátit zpět a počáteční péče o tetováž musí být opravdu zodpovědná a pečlivá - jinak je celá ozdoba v háji... Uvidíme... :wink:
mirosne

#81 Příspěvek od mirosne »

tatramacek píše:vole :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:
Pozdravujem Vás, Miro.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od piitr »

Zkus si sám sobě zodpovědně říct, jestli to chceš proto, že se ti to líbí, jak to vypadá, a nebo proto, že to mají ostatní, že tě někdo hecuje, že chceš ukázat, že na to máš atp. V tom druhém případě bych do toho nešel. Taky je dobré uvážit, s jakou pravděpodobností ti to nadšení vydrží do stáří. Víc asi těžko radit.

Třeba si zkus představit, že to tetování nemáš. Co tě napadne jako první?
1) To je škoda, vždyť bylo takové pěkné. A tomu drakovi jak se blyštěly ty zuby.
nebo
2) Co já jen řeknu klukům? To budu za sraba.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od piitr »

Taky možná pomůže zkusit se vžít do situací, které přijdou. Např.:
1) Najdeš si holku, o kterou bys stál, ale jí se nelíbí, že máš/nemáš tetování. Co budeš v kterém případě dělat?
2) Budeš to ukazovat svému dítku. Něco mu k tomu řekneš. Zkus si to představit, jestli ti to bude spíš příjemné, nebo nepříjemné. Např. "Pepíku, viděls už to pěkné autíčko, co mám na rameni?" Nebo: "Jaruško, vidělas už tu krásnou mořskou pannu, co mám na zádech?"
tatramacek

#84 Příspěvek od tatramacek »

Rodinu opravdu neplánuji :wink:
Eleman

#85 Příspěvek od Eleman »

To jednou přijde :lol: . Nebo snad patříš ke 4% menšině? Ale ani tam to nebude tabu.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
piitr
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od piitr »

tatramacek píše:Rodinu opravdu neplánuji :wink:
Aha. Pak ti poradit nedovedu. Moc se lišíš od toho, co znám.
mtajovsky

#87 Příspěvek od mtajovsky »

Mě se tetování obecně taky nelíbí a bez dalšího ho akcetuji jen jako organickou součást něčeho. Například tanečníci nebo lidé, kteří profesionálně pěstují kulturu těla, označení příslušnosti k bojové jednotce a podobně. Jinak těžko.
Tu nejde ani tak o to, že by někdo kladl rovnítko potetovaný=blbec. A ani nejde o to presentovat takový názor jako jedině správný. Ale když vidím někoho tetovaného, který to má jen pro samo tetování, tak se neubráním úvaze, co asi zaplňuje jeho intelektuální prostor. A s tím ruku v ruce jde úvaha, jak velký bude průnik našich intelektuálních prostorů. Bez znalosti konkrétního člověka není možná spolehlivá odpověď, nýbrž jen obecná úvaha založená na statistice, zkušenosti a taky, bohužel, na vžitých stereotypech. A pak to dopadá, jak to dopadá (jak by řekli Rusové) - s takovým bych na hlídku nešel.

Jsem v těchto věcech asi dost konzerva. Dokonce jsem u svých dvou dcer zakázal propíchnutí uší a nošení náušnic po jejich narození a stanovil odklad tohoto úkonu na jejich věk 12 let, kdy si to pak rozhodly samy. Dnes jedna nosí náušnice a druhá je nechce.
Hydrawerk

#88 Příspěvek od Hydrawerk »

mtajovsky píše:Jsem v těchto věcech asi dost konzerva. X Dokonce jsem u svých dvou dcer zakázal propíchnutí uší a nošení náušnic
Trochu protimluv, ale také považuji naušnice za jakýsi relikt po divošsko-pravěké minulosti člověka. Kupodivu je to furt neuvěřitelně rozšířené. Propíchanost žen odhaduji na 95%. Moje sestra naušnice nikdy neměla a neplánuje pořídit. Nástřel naušnic u malýho miminka považuji za hloupost.
Tohlepovažuji za absurdní záležitost sloužící pouze k na*rání mimina a tahání peněz z rodičů...
Jednou ze starostí většiny rodičů (ale i příbuzných) po narození děvčátka je aplikace náušnic. (????????)
Dříve se děvčátkům propichovaly lalůčky ušních boltců silnou jehlou, která sloužila jako vodič, na něhož se náušničky navlékly a ušním lalůčkem protáhly. Výkon však byl pro dítě a mnohdy i rodiče velmi stresující, protože ranky krvácely a křikem dítěte se krvácení zhoršovalo a ne vždy se lékaři podařilo přesně lalůček ucha propíchnout. Bylo také potřeba ouška denně čistit dezinfekcí, dokud se ranky úplně nezahojily. Přesto se stávalo, že docházelo ke hnisání, čištění oušek pak bylo bolestivé, a čím bylo dítě starší, tím tyto úkony snášelo hůře.

Tohle je nedávná minulost, nebo spíš přítomnost. :puke: :puke:
Jo a zpět k tématu. Jediným negativem tetování je jeho špatná odstranitelnost, jinak je v pohodě, např. nepřekáží při práci a záleží jen na vás, jak moc bude vidět. Doporučuji ho tomu, kdo se bude dlouhodobě pohybovat mezi tetouny. Pro motorkáře a umělce je to nejspíš nutnost.
mtajovsky

#89 Příspěvek od mtajovsky »

Hydrawerk píše:...Kupodivu je to furt neuvěřitelně rozšířené. Propíchanost žen odhaduji na 95%...

Však to taky byl boj s babičkami a tetičkami :argue:, které se jen třásly na to, vidět všechny jejich darované náušničky zapíchnuté v uších. :D
Otkundes

#90 Příspěvek od Otkundes »

Také nejsem zastáncem tetování. Ale jak se říká, proti gustu - žádný dišputát...
Osobně si myslím, že každý mladý, fyzicky a duševně zdravý jedinec, je přirozeně krásný i bez dodatečného zkrášlování. Již to zde jednou padlo, pokud se chce někdo odlišit a upoutat žádoucí pozornost, měl by na sobě sám pracovat: sportovat, studovat, atd (ať nemoralizuji). Lehnout, nebo sednout si odevzdaně před tatéra, pokorně přijímat jeho umění/neumění a ještě mu platit za jeho stěží odstranitelný výtvor, na který ani nedostanete záruku, je příliš pohodlné. Možná, až někdy přece jen budete vychovávat svého potomka, mu po letech budete ukazovat následek své mladické nerozvážnosti jako odstrašující příklad a budete ho tím chtít ochránit před obdobným krokem...
Rozhodnutí je jen na Vás.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“