Vogon píše: ... a k tomu všemu
"tomu všemu" = odlišný názor, který nejsi schopen rozdýchat? Je mi líto, ale servilní souhlas se vším, co je mi naservírováno, nebyl nikdy můj styl.
V obecné rovině máš pravdu, v praxi nevím, kam by ses přiklonil, až ti dcera přivede ukázat onoho hafcova "zeťáka"Přesto si pořád říkám: radši tetovaný a férový, než uhlazený podrazák.
Vzhledem k setrvačnosti v modelech chování je na těch menšinách, aby dokázala zbytku, že tetování je symbolem férovosti a že jazyk procvakaný rolničkama není symbol vypatlanosti. Asi jako nás přesvědčuje každodennost, že Brusel nám přináší pokrok a otevřený Schengen nás zásobuje odborníkama z Kosova.
Když se lidem daří, jsou tolerantní, jak jim začne téct do bot, jsou podezíravější a hledají cíle pogromů. Obávám se, že mezi ekonomickou krizí a intolerancí je přímá úměrnost. Do toho morální vzory, které nám aktuálně předvádějí naši nejvyšší, mám pocit, že lidi jsou vším docela přesyceni a stačí nejmenší záminka. Breivik a Harman jsou takové signální píšťalky. Tohle není Kalifornie 60. let, to je naše východní Evropa.