Soudcova logika
Moderátor: Moderátoři
Soudcova logika
Aby bylo jasno, neobhajuju nikoho z těch hajzlíků, spíš mi nejde na rozum uvažování soudu.
Půjčka musí být bezúročná. Naopak je trestné nějaký úrok chtít.
Bohužel to dovolili bankám.
Půjčka sama o sobě představuje hodnotu. Ušetříš za úroky, které by po tobě chtěl někdo jiný, nebo ti umožní vůbec přežít a vybudovat další hodnoty.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
mtajovsky píše:Sám jsem v nouzi pomohl kamarádovi bezúročnou půjčkou, to abych se teď třepal, že mě zavřou.
Nezapomínej na to, že tam musí být nějaká prokazatelná souvislost s výkonem veřejné funkce, jinak se nemáš důvod třást.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Zrejme sa sudca snaží "vytľlcť" nejaký kapitál pre seba (napr. nenávratnú pôžičku, alebo pod.). Asi vie niečo, čo vie aj polícia aj zúčatnené strany, čo sa von nedostalo a mohlo by!
Krásný byl film Signum laudis, kde za jednu a tutéž skutkovou podstatu podle potřeb kaprála napřed dávali za vzor, pak vyznamenali a nakonec popravili. Stačilo jen různě interpretovat jeho jednání.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
mtajovsky píše:..na druhou stranu soudce tvrdí, že by se měla policie podívat na Kočí pro podvod. Ten by měl spočívat v tom, že podvodně vylákala půjčku (stejně jako Škárka) a pak ji zneužila proti Bártovi tím, že to postavila jako úplatek.
Myslím, že tohle v rámci tohoto řízení ála hrabání se ve stoce nešlo provést, t.j. zamítnout - odsoudit svědka, navíc zřejmě by toho smradu bylo příliš. Však ona se pipka nejspíš dočká. A ani jsem netušil, že je tak mladá, vůbec na mě působí dojmem spíš hodně blbýho chlapa, asi má nějakej interní hormonální problém, o kterým se veřejně neví.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Dva komentáře k tématu, oba z webu :
http://www.tyden.cz - JIŘÍ PAROUBEK píše:Soud s Vítem Bártou je příkladem třídní spravedlnosti na úrovni Zimbabwe. Dnes už tedy víme, že ten, kdo oznámí v České republice korupci, bude... odsouzen k nepodmíněnému trestu jako Jaroslav Škárka
wikipedie - Jaroslav Škárka píše:V časopise Respekt vyšel 4. dubna 2011 článek, podle něhož se Škárka redaktorům přiznal, že pravidelně bere od Víta Bárty peníze za loajalitu.[3] Po jeho uveřejnění Škárka i Bárta zprvu vnitrostranickou korupci popřeli; Škárka ovšem zanedlouho verzi Respektu potvrdil a rozhodl se odejít ze strany.[4] Avšak dříve než tak učinil, byl ze strany vyloučen.[1]
bu2520 píše:ještě jedné věci nerozumím, tedy jestli jsem se nepřeslechl, a to že Kočí přísluší nějaká náhrada, za co? když druhou větou má také máslo na hlavě.
No Kočí požaduje symbolickou náhradu (omluvu prý nelze) za to, protože byla pomlouvána, že ju ošukala skoro celá poslanecká sněmovna. Dokonce si pořídila od doktora dobrozdání, že není nakažená AIDS, ani nemá syfla. Kapavka tam ale chybí.