Soudcova logika

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mtajovsky

Soudcova logika

#1 Příspěvek od mtajovsky »

Nějak nerozumim logice rozsudku nad Bártou. Na jednu stranu byl odsouzen za uplacení Kočí a Škárky a na druhou stranu soudce tvrdí, že by se měla policie podívat na Kočí pro podvod. Ten by měl spočívat v tom, že podvodně vylákala půjčku (stejně jako Škárka) a pak ji zneužila proti Bártovi tím, že to postavila jako úplatek. Tak co, úplatek nebo vylákaná půjčka? Soudce by si měl vybrat. Navíc ještě tvrdí, že výpověď Kočí je nevěrohodná, ale právě na základě té výpovědi Bártu odsoudil. A korunu tomu dává výrok, že Bárta uplácel bezúročnou půjčkou. To jsou snad úroky povinné ze zákona? Sám jsem v nouzi pomohl kamarádovi bezúročnou půjčkou, to abych se teď třepal, že mě zavřou.

Aby bylo jasno, neobhajuju nikoho z těch hajzlíků, spíš mi nejde na rozum uvažování soudu.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Keby si bezurocnu pozicku ponukol policajtovi za to, ze ti napriklad nezoberie vodicak, tak to uplatok je.
mtajovsky

#3 Příspěvek od mtajovsky »

Jenže je zde podezření na vylákání půjčky, čili aktivitu ze strany Kočí.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Korupce je trestná na obou stranách, jak u toho, kdo nabízí, tak toho, kdo bere.

Půjčka musí být bezúročná. Naopak je trestné nějaký úrok chtít.
Bohužel to dovolili bankám.

Půjčka sama o sobě představuje hodnotu. Ušetříš za úroky, které by po tobě chtěl někdo jiný, nebo ti umožní vůbec přežít a vybudovat další hodnoty.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

Habesan píše:Půjčka musí být bezúročná. Naopak je trestné nějaký úrok chtít.

Blbost.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

mtajovsky píše:Sám jsem v nouzi pomohl kamarádovi bezúročnou půjčkou, to abych se teď třepal, že mě zavřou.

Nezapomínej na to, že tam musí být nějaká prokazatelná souvislost s výkonem veřejné funkce, jinak se nemáš důvod třást. :)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

A kdo z vás koukal na Moravce asi před měsícem , když tam měl toho amerického novináře a rozebírali právě rozprodání zakázek státu a jeho moci ? Na to on odpověděl , že USA jsou na to špatným příkladem , když je tam nyní možné stranu koupit a sebe s kšeftem tímto prosadit . A na otázku jaký je rozdíl mezi sitaucí tam a tady odpověděl , že tady jsme blbci a všechno na sebe vykecáme , kdežto tam jsou již dávno sféry vlivu a toky prachů stanoveny , ale každý zúčastněný o tom drží hubu .
jandu

#8 Příspěvek od jandu »

Ja už sa nečudujem takýmto logikám. Je to hra medzi súdom, prokuratúrou, políciou a obhajobou. Samozrejme okrem ďalších hier v pozadí.
Zrejme sa sudca snaží "vytľlcť" nejaký kapitál pre seba (napr. nenávratnú pôžičku, alebo pod.). Asi vie niečo, čo vie aj polícia aj zúčatnené strany, čo sa von nedostalo a mohlo by!
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
bu2520

#9 Příspěvek od bu2520 »

ještě jedné věci nerozumím, tedy jestli jsem se nepřeslechl, a to že Kočí přísluší nějaká náhrada, za co? když druhou větou má také máslo na hlavě.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od piitr »

Divné to je. Na druhou stanu, když budu dělat soudce bandě hovad, kde lže úplně každý, asi bych se na nic jiného taky nezmohl.
Crifodo

#11 Příspěvek od Crifodo »

Očekávat od soudců logiku a nezávislost, tak naivní snad nikdy nikdo nebyl. Žijeme v reálném světě, ne v ideálním. To je jako chtít věřit politikům předvolební sliby.
Krásný byl film Signum laudis, kde za jednu a tutéž skutkovou podstatu podle potřeb kaprála napřed dávali za vzor, pak vyznamenali a nakonec popravili. Stačilo jen různě interpretovat jeho jednání.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

mtajovsky píše:..na druhou stranu soudce tvrdí, že by se měla policie podívat na Kočí pro podvod. Ten by měl spočívat v tom, že podvodně vylákala půjčku (stejně jako Škárka) a pak ji zneužila proti Bártovi tím, že to postavila jako úplatek.

Myslím, že tohle v rámci tohoto řízení ála hrabání se ve stoce nešlo provést, t.j. zamítnout - odsoudit svědka, navíc zřejmě by toho smradu bylo příliš. Však ona se pipka nejspíš dočká. A ani jsem netušil, že je tak mladá, vůbec na mě působí dojmem spíš hodně blbýho chlapa, asi má nějakej interní hormonální problém, o kterým se veřejně neví.
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

A je to tady, poslanecké peníze až na prvním místě a vyčkávací-odvolávací taktika jako úspěšný prostředek: http://www.novinky.cz/domaci/264802-bar ... dnuti.html
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem bych rád vzkázal panu prezidentovi, že jsem smutný z toho, že je smutný a hlavně z toho, že má potřebu tyhle věci jako prezident komentovat. Sice tahle neodolatelná touha všechno komentovat patří k jeho věku, znám pár podobných lidí, ale ať si to prosím nechá na budoucí politickou (či politologickou) kariéru.

P.S. Dva komentáře k tématu, oba z webu :

http://www.tyden.cz - JIŘÍ PAROUBEK píše:Soud s Vítem Bártou je příkladem třídní spravedlnosti na úrovni Zimbabwe. Dnes už tedy víme, že ten, kdo oznámí v České republice korupci, bude... odsouzen k nepodmíněnému trestu jako Jaroslav Škárka

wikipedie - Jaroslav Škárka píše:V časopise Respekt vyšel 4. dubna 2011 článek, podle něhož se Škárka redaktorům přiznal, že pravidelně bere od Víta Bárty peníze za loajalitu.[3] Po jeho uveřejnění Škárka i Bárta zprvu vnitrostranickou korupci popřeli; Škárka ovšem zanedlouho verzi Respektu potvrdil a rozhodl se odejít ze strany.[4] Avšak dříve než tak učinil, byl ze strany vyloučen.[1]
]
stasek

#15 Příspěvek od stasek »

bu2520 píše:ještě jedné věci nerozumím, tedy jestli jsem se nepřeslechl, a to že Kočí přísluší nějaká náhrada, za co? když druhou větou má také máslo na hlavě.

No Kočí požaduje symbolickou náhradu (omluvu prý nelze) za to, protože byla pomlouvána, že ju ošukala skoro celá poslanecká sněmovna. Dokonce si pořídila od doktora dobrozdání, že není nakažená AIDS, ani nemá syfla. Kapavka tam ale chybí. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“