Nabíječka tabletu na 12V
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka tabletu na 12V
Omlouvám se pokud už se to někde řešilo, ale měl bych dotaz.
Mám tablet, k němu síťová nabíječka 9V 1500mA, ale výdrž baterie není až taková jak by se mi líbilo, tak jsem uvažoval takhle: koupím malý 12V akumulátor(olověný tak 3.2Ah) k němu malý regulátor "LM317, odpor, trimr, kousek chladiče) a budu mít cestovní nabíječku. Ale pak jsem šel v úvahách dál a napadlo mě, jak dobíjet na cestách. První nápad byl přímo do autozásuvky a vlastně spojit autobaterii s nabíjecí baterií paralelně, ale tím si nejsem vůbec jistý. Další co mě napadlo bylo do autozásuvky připojit nějaký DC/DC měnič a za něj nějaký jednoduchý nabíjecí obvod.
A teď konečně otázka. Které řešení je v praxi použitelné? A případně kdyby bylo nějaké jednoduché schémátko měniče s nabíječem u var.2.
Děkuji za rady a berte mě trošku s rezervou, nejsem elektronik. Dokážu sice podle návodu sletovat různé obvody, ale tím to končí.
Becherman píše:Děkuji za rady a berte mě trošku s rezervou, nejsem elektronik.
Na jednu stranu ti nebudu radit, abys něco bastlil, když to neumíš. Sám bych dost váhal, protože by se mi do toho nechtělo.
Na druhou stranu je tu riziko, hraničící s jistotou, že to číňan odfláknul a kdykoliv se může stát, že ti to ten tablet jednoho krásného dne odpráskne plným napětím z alternátoru (cca 14,4V).
Osobně bych koupil dva až tři kusy, jeden z nich rozebral, zkusil pochopit a pak případně vylepšil.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Akumulátor to bude pravděpodobně tenhle: http://www.lucascomp.cz/Olovene-akumulatory/Olovene-Akumulatory-12V/Oloveny-akumulator-12V---3-2Ah--rozmer-134-x-67-x-61-Zaruka-24-mesicu.html
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána. Používej konečně tlačítko
nad a pod vláknem!Hill