Soudcova logika

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hydrawerk

#31 Příspěvek od Hydrawerk »

Obávám se, že dosud nebyl vymyslen resp. odzkoušen politický systém, který by nějak zvlášť vyhovoval lidem. Akorát ta demokracie občas trochu funguje.
Crifodo

#32 Příspěvek od Crifodo »

ZdenekHQ píše:Je na čase změnit systém a založit ho na konkrétních lidech
to už právě nejde, současný systém je autostabilní a žádnou změnu nepřipouští, viz kauza tykadla.
Jinak systém založený na lidech už tu byl, říkalo se mu (dědičná) monarchie a posuzováno podle délky trvání v lidských dějinách byl druhý nejúspěšnější. Demokracie od začátku vykazovaly rychlý vývoj v čase a nebylo to k lepšímu. Objektivní zhodnocení je těžké, protože vždycky současně probíhal vývoj v technologiích a narůstalo vědění (délka dožití, vybavení domovů), což by probíhalo v každém modelu. I tak by možná bylo diskutabilní, jestli třeba život v mocnářství koncem 19. století byl nesvobodnější pro danou sociální třídu než později, nebo jestli se rolníkovi v roce 600 žilo hůř než člověku se škraloupem v rodokmenu v roce 1950.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od ZdenekHQ »

Crifodo píše:..současný systém je autostabilní a žádnou změnu nepřipouští, viz kauza tykadla.

K tomu se dá říct jen to, že v okamžiku, kdy začne vznikat "demokratická" obdoba politických vězňů se dá další vývoj (zhruba) odhadnout a není mně z toho moc dobře.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ok1hga

#35 Příspěvek od ok1hga »

tenhle citát mě dostal:

"Poslanecká sněmovna upozorňuje, že má pouze dvě stě členů a po vyčerpání tohoto množství bude příjem žádostí zastaven."

. . . rozuměj "žádostí o vydání k soudnímu stíhání" -> zrušení imunity.

a ještě drobnost "Půjde celá vláda sedět?"

citace:
"Hlasování o vydání Vlasty Parkanové bude zásadně odlišné od hlasování o vydání Davida Ratha.
Nepůjde v něm o případ „selhavšího jednotlivce“.
Půjde o test ochoty politické třídy narušit svůj dosavadní vlastní byznys."
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“