schéma zdroje a vn části Videoton (Waltham) TS4352

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
brtnik
Kontaktovat uživatele:

schéma zdroje a vn části Videoton (Waltham) TS4352

#1 Příspěvek od brtnik »

Nenašlo by se u někoho schéma (stačí zdrojové části) tohoto staršího TVP, dostal se mi do rukou s chybějícími součástkami kolem Vn trafa... Dík předem.
Hill
Administrátor

Waltham

#2 Příspěvek od Hill »

tobě taky?
Schéma mám někde, mizerně čitelné, od Ratajského. Zkusím pohledat a naskenovat, ale vydrž pár dní, snad ho ještě najdu. Bylo tam vn trafo, které bylo v maďarském plastu, takže mimo panelák (ale někdy i v něm) navlhalo a proráželo se. Televizi ještě mám, ekvivalent trafa zatím ne.
Hill
Administrátor

Heuréka!

#3 Příspěvek od Hill »

našel jsem, ale ani při lepším rozlišení už to čitelnější nebude. Je na uploadu, sekce TV, soubor Waltham_537_vnt.pdf.
Přidal jsem zapojení a objednací číslo trafa, ale kdysi mi vyšlo, že by bylo lépe předělat řádkový rozklad podle TVP Libuše (tj. zvlášť trafo a zvlášť násobič). Asi by to šlo, ty tvary a amplitudy impulsů se docela hodí, ale ještě jsem neměl půl dne času, abych si k tomu na dva tři týdny sednul.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

Díky

#4 Příspěvek od brtnik »

díky za rychlost i ochotu, jedná se ale o jiný typ TV. Přesné označení je Videoton TS4352-TXT-OSD, je to jednodeskové šasi (jen RGB a OSD s TXT jsou moduly), osazené TDA8145, TEA2029F, procesor CCU-VT-04 a Vn trafo FAT30073. Už jsem ho rozchodil (elektrolyt u buzení spínacího tr.), stále tam ale chybí nějaký odpor (SMD přímo pod Vn trafem, který asi přede mnou podle stop někdo vylomil při páčení desky z držáku ve skříni). Navíc je tam ještě jedna starší závada - televizor není schopen nastartovat poprvé, jen když se podrží tlačítko na dálkáči, tak po třech až čtyřech cyklech najede. Elektrolyty jsou kapacitně i ESR vpořádku, potřeboval bych tedy schema zdroje (jak je řešen start) a Vn (chybějící odpor).
Díky, hezký den.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“