Robot Zbrojovka ZU1, uhlíky a komutátor

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jade

#46 Příspěvek od jade »

Neměl by někdo naskenovanou příručku k E-20?
Zajímalo by mě, jaké příslušenství se k tomuhle robotu prodávalo.

kejki: nevíš náhodou, jak správně sestavit odšťavňovač?
našel jsem nějaké díly (obrázek níže).
Ta hliníková nádobka byla přibalená k ostatním dílům, nemáš tušení, k čemu je?
Přílohy
Nádobka.jpg
(97.19 KiB) Staženo 186 x
Odšťavňovač.jpg
(139.87 KiB) Staženo 186 x
mtrencin

#47 Příspěvek od mtrencin »

Na mlynček mäsový pripevníš korunkovou maticou s mlynčeka válcové sitko vybranie v leme sitka musí zapadnúť do jazýčka na šajbu. Nasunieš šnek na koniec ktorého očkovým šrobom z obrázku našroubuješ podložku ktorá má prehnutie to smerom von. Nasadíš ten dlhý šnek dovnútra. Nakoniec pripevníš nasunutím jazýček z obrázku vybranie je na nasadenie na falc na sitku. Slúži nato aby Ti vylisované ovocie nepadalo do vylisovanej šťavy.
Podložka je nato že ňou reguluješ, ako silno bude ovocie/ribíz, maliny, ...žmýkať. Sú dve velkosti tých podložiek jedna cca 46mm a druhá cca 44mm. Foto žiaľ nemožem mám to v garáži na druhom konci mesta. Ak by Ti to robilo problém behom týždňa tam skočím a nafotím ale do dozretia ribízu je ešte dosť času.
mtrencin

#48 Příspěvek od mtrencin »

Tiež by som bol rád keby niekto zavesil na web Navod k obsuze.
Od robota E-20 /prípadne dielenskú príručku/
Niekto kúpil na Prahe 6 2kusy aj z návodom /aspoň tam bolo foto/
jade

#49 Příspěvek od jade »

Díky moc, zvládnu to snad i bez fotky.
Na co je ten kónický šnek a špičaté sítko se šroubem? Myslel jsem, že to všechno patří k odšťavňovači.
mtrencin

#50 Příspěvek od mtrencin »

To Ti neviem povedať snáď Kejki ten má najviac prehľad o súčiastkach.
Tá hliníková nádoba mi pripadá ako nádoba na zmzlinu od robota zbrojovka z neskorších dôb keď sa už skoro všetko robilo z hliníka.
A medzi nami dievčatami tie tvoje sitká by tiež zaslúžili nový cín lebo ti to ribiz rozožerie.
Ináč pôvodne so myslel, že dám opiekovať strojček a potom práškový komaxit a vypáliť. Ale na mojom porkerte zdá sa je korpus z hliníka alebo pocínovaný.
Aj tak som si včera zaspomínal na staré časy, keď som opravoval Trabanta a uvolňoval zahrdzavelé šroby. Nastriekať MD-čko pobúchať medeným kladivom. a zachvíľu to isté. Dúfam ze sa to uvolnilo a zajtra idem za mojím dvorným sústružníkom aby mi urobil medzikus, aby sa sťahovák neopieral o osku
kejki

#51 Příspěvek od kejki »

Ten kónický nástavec je odšťavňovač k nasazení na mlýnek č.5, já na jednom mám P a C a druhý je tuším Ideal. Čili stejný účel, ale různý výkon.
Naskenuji návod od Superrobotu, koneckonců, pořád to jsou Porkertovy strojky.
jade

#52 Příspěvek od jade »

:( nemůžu najít masomlejnek k E-20, mám tu jen od E-23.
Přitom tu na beton někde byl.
Jak na potvoru je příslušenství k odšťavňovači i struhadla v lepším stavu k E-23.
Ty odšťavňovací sítka by snad měly pasovat, provedením se moc neliší, jen mají zjednodušený ten prstenec s výřezem, je to jen plechový výlisek na konci sítka.
Struhadla s dvacettrojky mají na hřídelce víc materiálu, takže by šly obrobit na velikost k E-20, jen jestli to nejni škoda.

mtrencin: Korpus E-20 je myslím hliníkový. Tak bacha, je to křehké.
Stalo se mi, že jsem při rozdělávání proťuknul dno závitu horního šroubu skrz, na obrázku je to vidět (ťupanec pod uchem).
kejki

#53 Příspěvek od kejki »

http://uloz.to/xQ3Vupv/superrobot-rar Návod SuperRobotu
http://uloz.to/xe1F4tE/uks27-rar Prospekt UKS 27 příslušenství je shodné 29
http://uloz.to/xxv9UhX/konecuks-rar Konec UKS - nástup elektro praga
http://uloz.to/xQLdVgu/uks29-rar UKS 29 už je to rychloběžka, jako ETY 10,11,12 jen je zabudovaná do stolku.
mtrencin

#54 Příspěvek od mtrencin »

To Jade
oni tie osky sú oproti E-20 nielen hrubšie ale aj dlhšie a zdá sa mi že ani zárez nesedí bolo by to škoda niečo s tým robiť dočkaj času hádam sa nájde niekto s kým to vymeníš
mtrencin

#55 Příspěvek od mtrencin »

Tak som sa ďaleko nedostal. Podarilo sa mi len uvolniť puzdro osky tam kde je šipka smeru otáčania vytiahol so to aj oska sa dala vytiahnuť ale je tam kríž ktorý je tam nafest. Tak mi nezostáva len špekulovať či ďalej. Nechcem nič nasilu a verím, že tam je nejaký system ako to jednoducho rozobrať.
kejki

#56 Příspěvek od kejki »

A nebylo by jednodušší to opracovat a nastříkat ručně?
jade

#57 Příspěvek od jade »

Mám v práci ještě nějaké přípravky ztoho rozdělávání E-20, zkusím je najít a zítra poreferuji.
mtrencin

#58 Příspěvek od mtrencin »

Je to z hliníku a škrabať to ručne je otročina nehovoriac o to, že špachtle sú len ocelové takže by to nechalo ryhy /alebo sa opatrne snažiť po mm2 /v hliníku a tie zalešľovať to by si mi musel požičať Kejki javascript:emoticon(':lol:') tie filcové leštidlá zo ZU1javascript:emoticon(':P')
mtrencin

#59 Příspěvek od mtrencin »

To som nerobil ani na Trabantíku a to bola moja srdcovka
mtrencin

#60 Příspěvek od mtrencin »

Dostal dom typ aby som sa spýtal toho pána čo opravuje vrtačky a rôzne točivé strojky už 50rokov. že asi s už s niečim takým stretol. Tak ho zajtra navštívim. :P :lol: :D
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“