Věž TESLA SM684E, už maže
Moderátor: Moderátoři
Věž TESLA SM684E, už maže
Poradí někdo jak zjistit příčinu?
díky za každý příspěvek
- Přílohy
-
DSC00258.JPG- Mazací hlavička
- (148.7 KiB) Staženo 217 x
- Přílohy
-
DSC00266.JPG- záznam
- (104.9 KiB) Staženo 194 x
-
DSC00264.JPG- Věž TESLA SM864E
- (159.72 KiB) Staženo 302 x
EDIT: teď mě ale napadá jedna věc a sice, zkus tu hlavu přeměřit jestli není spálená (což je asi blbost ale možnost to je) pokud by byla na vině je něco před ní.
- Přílohy
-
DSC00244.JPG- (136.52 KiB) Staženo 207 x
-
DSC00251.JPG- (142.3 KiB) Staženo 208 x
jistě žádný zázrak to není ale v pohodě strčí do kapsy značkové věže s gramofonem. Dynamika této věžičce rozhodně nechybí.
Rozhodl jsem se zalohovat některé vinyly co mám na kazetu,nahrál jsem jich asi 6 a pak náhle nemaže......
Opravdu je to v tom ....
s tím rychlým převijením mám to samé ,jde slabě slyšet zvuk a tím pádem při převijení se rožnou indikátory...asi to tak má být pro vyhledávání mezer:-)
Jacobs píše:Magnety pokud vím se použivají v podřadných magnetofonech.Je to tesla a u ní jsem magnet neviděl ani u toho nejobyčejnějšího magnetofonu.
Já to u Tesly viděl, a mnozí další určitě taky: mazání magnetem měl Tesla ANP402 Start (1962-1963) a Tesla ANP405 Blues (1965-1966). Přístroje byly napájené ze zinkouhlíkových buřtů, tak se šetřilo každým miliampérem.
Na přiložené fotce je mechanika se zařazeným přehráváním (modře označená dráha pásku) a záznamem (červeně vyznačená dráha pásku).
Bílou čárkou je označená štěrbina v prstencovém permanentním magnetu.
Mazací hlava se otáčí na čepu tažená lankem od kulisy na hřídeli hlavního ovládacího knoflíku.
Dráha pásku je v tomto přístroji přímo páskolomná (zvlášť slepky z ní měly radost): při přehrávání je segment s magnetem otočený tak, že výstupek zajišťuje opásání kombinované hlavy, magnet je otočený vlevo a pásku se nedotýká.
Při záznamu lanko povolí, pružina otočí segment o asi 90° vpravo a pásek prochází přes štěrbinu magnetu.
Při funkci STOP a << (rychlé převíjení vpřed přístroj nemá) se odklopí přítlačná kladka a lanko otočí segmentem mazacího magnetu vlevo tak, že pásek prochází od vodicího sloupku k vodicímu sloupku přímo.
Předmagnetizace byla tzv. vysokofrekvenční (50-60kHz), koncový stupeň magnetofonu pracoval při záznamu jako předmagnetizační oscilátor, dlouhá dráha pásku po pólových nástavcích univerzální hlavy měla zajistit co nejdokonalejší odmagnetování jednostranně přesyceného pásku, ale stejně v pásku vždy nějaká stejnosměrná magnetizace zbyla, což u tehdejších pásků bylo slyšet - odstup signál/šum měl přístroj "přes pásek" s bídou nějakých 35dB, a to při kmitočtovém rozsahu do 6kHz...
Spíše se divím, že tento omyl Tesla opakovala ještě u modelu Blues (jen hranatá plastová skříňka, jinak vylepšení nepodstatná, spíše šlo o to, zužitkovat už vyrobené mechanické díly). Prodávalo se to, protože stejně nic jiného k sehnání nebylo.
Naštěstí to Tesle stačilo - další bateriové modely Uran a Pluto už měly střídavé mazání jako síťové přístroje. Bez ohledu na životnost baterek.
- Přílohy
-
TESLA_ANP202_START_mechanika.jpg- (273.09 KiB) Staženo 268 x