Duvsan píše:U starých Coloroch bez problému, staré OTF a OVP - ak nie všetky, niektoré áno, ďalej podľa konkr. TV. Niekedy sa dá napojiť zvukový koniec "natvrdo" a vytiahneš od neho zvlášť kábel, tým obídeš logiku, niekedy je to ťažšie. Dá sa i procesor oklamať, to tu už odznelo. Ak pôjde o konkr. dosku, môžeme sa baviť.
Kokúň ma predbehol.
OTF C471, drobné úpravy
Moderátor: Moderátoři
Duvsan píše:Trošku sem vleziem, využijem tému. "vasilceral" snáď prepáči. Potom sa zase vytratím. Staršie OTF a OVP nemajú spätnú kontrolu práce horizontálu, takže keď vypnem riadok, procesor o tom nevie. DVB-T už prenáša i programy rádií, napadlo mi to využiť. Pripadá mi to pohodlnejšie, než pod TV inštalovať repráčky a vyrábať odbočku zo SCART-u. Pripomínam, že zdroj beží furt, vypína sa len rozklad a napájanie obrazovky. Preto mi nie je jasná námietka o energetickej nehospodárnosti takého riešenia. Prosím o názor, hlavne p. Kokúňa, samozrejme i ostatných. Vďaka
Duvsan píše:Já mám teď na stole OTF C471, ale založil jsem vlákno. Tady pokračovat nebudu. Děkuji
No a pak jsi to "rozpoutal" tady
Duvsan píše:Ale zmeral som i tento TV a výsledky ma zaskočili. I podľa starého Ruského ručičkového ampérmetru má TV s STB spotrebu v prepočte asi 2,5W, čo je v rozpore s mojim predchádzajúcim meraním. Zrejme som niektorú okolnosť opomenul.
Napadlo mi, že tie kondy viac-menej kompenzujú indukčnosť toho malého tráfka. To by vysvetľovalo ten ampérmeter.
Hill píše:... pořád mi totiž vychází životnost nejen televizí vázaná na počet zapnutí bez ohledu na různé softstarty obvodů v TVP (ostatní vlivy, jako seřízení, provozní hodiny, momentální výrobce apod. u CRT sice hrály roli, ale moje soukromá statistika říká, že zdaleka ne tak významnou).
Taky u nás, když už televizi zapneme, tak jednou denně.
Ak to má súvis s počiatočným náporom na obrazovku, mám pár nápadov. Než sa do mňa Kokúň obuje, zvestujem, že sú to nápady a treba ich prebrať, čo môže byť zaujímavé a čo je nezmysel. Ak som mimo, tým lepšie, nemám prácu navyše.
Takže celé je to o tom, že by som obrazovku žeravil priamo zo zdroja (cez vlastný stabilizátor). To by mi umožnilo urobiť predohrev a až potom nechať naštartovať RKS - ak by to malo význam. Ďalej napr. pomocou prúdového obmedzenia môže byť vlákno v obrazovke ohrievané pomalšie, čo zmierni nápor naň. Alebo v stand-by by mohlo byť udržované v podžeravenom stave, čo by zmiernilo tepelné pnutia. Druhou stránkou tu je ale otázka, či by nedochádzalo k pomalému odparovaniu toho vlákna, podobne ako v žiarovke, čo by malo za následok naopak skrátenie životnosti obrazovky.
Ak kecám, prosím o prepáčenie, sú to nápady.
Tak sa k tomu prosím niekto vyjadrite. Dík