Monitor LCD podsvětlení

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Mongi

Monitor LCD podsvětlení

#1 Příspěvek od Mongi »

Zdravím všechny, mám monitor Fujitsu -Siemens C383FA, nejde podsvětlení - při zapnutí asi na 1 sek se rosvítí , měřil jsem řídící napětí
4,17V napájení je 12V . Tranzistory ,kapacity ,diody a nic vše se tváří ok.
V řídícím napětí jsou nějaké impulzy? Máte někdo nějakou radu co s tím.
Díky za pomoc :?
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

4,17V není určitě řízení. Rizeni je 3,3V. 4,17V je rizeni jasu. Zkonroluj tech 3,3 a pak dej vedet. Kolik je u tohoto modelu dratu?
Internet - metla lidstva
Artaban001

#3 Příspěvek od Artaban001 »

Co jsem pitval za noťase, tak v žádným nepotřeboval měnič pro výbojku žádný řídící napětí. +12V bylo hlavní napájení, +5V (přibližně ) zapínalo měnič, pak proměnné napětí řídilo jas výbojky podle jasovýho potenciometru. A pak možná signál něco jako power good. Všechny ty měniče jsem používal samostatně..
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Artaban001 píše:Co jsem pitval za noťase, tak v žádným nepotřeboval měnič pro výbojku žádný řídící napětí. +12V bylo hlavní napájení, +5V (přibližně ) zapínalo měnič, pak proměnné napětí řídilo jas výbojky podle jasovýho potenciometru. A pak možná signál něco jako power good. Všechny ty měniče jsem používal samostatně..
Jsem to tam napsal asi blbě. Těch 3,3V je zapinaní. tech 4,17 je jas. Jas není třeba. Proto jsem psal at hleda spinci napeti.
Internet - metla lidstva
Mongi

#5 Příspěvek od Mongi »

Na desku měniče vedou 4 drátky , zem,+12V, 4,17V, a na jednom nic není. vede přes dva odpory do IC , zkoušel jsem připojit 3.3V. a nic.
rezis

#6 Příspěvek od rezis »

Zkus jestli se tech 4,17 meni pri zmene jasu. Myslim Fn a F6-F7
Internet - metla lidstva
Mongi

#7 Příspěvek od Mongi »

Při měření na 4.17V se nic nemění pokud měním jas-kontrast. pokud jsem zapínal a vypínal a zároven jsem měřil tak když se monitor rosvítil na 1 sek tak na 4.17V a na přívodu kde nic není tak tam proběhne špička.
to bude asi řízení ale hned spadne, nevíte někdo jak dál. Díky za pomoc
lubosv

#8 Příspěvek od lubosv »

skus vymenit kondenzatory v kolektoroch tranzistoroch menica.su to asi na 300-600V.ten isty probleem som mal v LCD hansol.svietil asi 2 sek. a vypol.
jena1

#9 Příspěvek od jena1 »

Dej vědět, jak si dopadl při řešení tohoto problému. Mám na LCD tu samou závadu a sbíram inspiraci
Puda
Kontaktovat uživatele:

LCD

#11 Příspěvek od Puda »

cau chlapy! tohle sem resil u LCD Packard bell 19
a vyresil i kdyz alchimisticky:na elektrolytech (cca 1uF) v menici
uz si nepamatuju presne jak byli zapojeny ale vim ze byli zapojeny hodne blizko tech vykonovych tranzistoru oba dva byly v ridici elektrode tech vykonaku (asi FETu) a na jednom bylo o 2 volty min nez na druhym tak jsem ho vymenil ale zavada se po dvou dnech opakovala a pak jeste asi 3x tak jsem k tomu ellytu s vyssim napetim pripajel paralelne odpor radu KOhm
3K3 - 6K8 (ja tam dal 5K6) a funguje to myslim ze je to zpusobeny nepresne navinutym trafem a starnutim soucastek jde jenom o to se nebat rozkuchat to a delat pokusy -nic spatnyho jsem na tom nenamreil a stejne to nemakalo tak uz jsem byl tak vytocenej ze jsem zacal delat pokusy -a s uspechem
ALCHIMII ZDAR !
Absolutně korektní jedinec s extrémními názory.
jena1

LCD

#12 Příspěvek od jena1 »

Díky vaším radám jsem zprovoznil můj zánovní LCD (Viewsonic 170). Přesně popisovaná závada. Vyměnil jsem svitkové kondy u traf (68nF 250V) podle rady "lubosv" a LCD svítí jako "new". Ještě jednou díky za inspiraci. Je mi jasné, že ten inverter je to zatěžovaný, ale 2 r života je poněkud málo(vyplivnul 1 týden po záruce).
rnbw

Re: LCD

#13 Příspěvek od rnbw »

jena1 píše:Je mi jasné, že ten inverter je to zatěžovaný, ale 2 r života je poněkud málo(vyplivnul 1 týden po záruce).

Takze to maju vypocitane presne...
drabek06
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD

#14 Příspěvek od drabek06 »

rnbw píše:
jena1 píše:Je mi jasné, že ten inverter je to zatěžovaný, ale 2 r života je poněkud málo(vyplivnul 1 týden po záruce).

Takze to maju vypocitane presne...

Nestras ! Mam novej LCD za 9200Kc teprve dva mesice ! Tytyty ! :D :D :D
MaTTo

#15 Příspěvek od MaTTo »

Tak si kupte LCD s 36 mesacnou zarukou ... hned je vecsia sanca ze to neodide tyzden po zaruke a na druhu stranu v robote mame philips stare lcd uz dobrych 7 rokov moze mat minimalne ak nie aj viac ,, 15-tka ,, zapnute nonstop a stale ide ... sice uz je nanom videt ze podsvietenie je silno nerovnomerne ale ist ide a da sa stym pracovat takze sluzi stale dobre ....
preto aj ja som si pred dvomi mesiacmi kupil PHILIPS 19-tku ma to 36 mesiacov zaruky a je to slusna znacka nie nejaky BENQ alebo co ...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“