Jak navléknout kroužek o vnitřním průměru 4mm na tyčku 6mm?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Pro příště bych použil ten nápad s brčkem. Jen místo brčka vzít trubičku příslušného průměru ze zlomené vysunovací antény. Snad každý bastlíř má zásobu všech možných průměrů. Nebo jsem vyjímka a nikdo je neschovává?
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
ok1hga

#17 Příspěvek od ok1hga »

hafca píše:Nebo jsem vyjímka a nikdo je neschovává?

nejsi neboj !
já z nich zase dělám super semirigidy . . .
frantajetel11

#18 Příspěvek od frantajetel11 »

Oba jste vyjímky!!!
Mám je taky :lol: :lol: :lol:
PavelFF

#19 Příspěvek od PavelFF »

Jsem rád, že máte doma antény. Taky nějaké mám. Ale rozebírat a ničit ji kvůli tomu, když jsou jiná řešení by mi bylo líto a za druhé, vy jste si nezkusili, jak je ta gumka tuhá a jak málo se dá natáhnout aniž by praskla. Trubička z antény zbytečně zvětší průměr a taky se na ni ten kroužek nedá skoro dostat. Musel bych udělat konický náběh( a pak se modlit aby neprdla).

Sádra mě napadla taky jako možné řešení ale sádra působí korozi, když se pořádně neodstraní a nejsem si jistý, jestli by na tak malém objemu držela a nerozdrolila se působením tlaku gumky.

Drátek s cínem - to bych pak nechtěl vyndávat ven. Ale, jo asi by šel vymotat. Ale pokud by ten cín chytnul i na tyčku.... Je to sice nejvíc elektrikářské řešení, ale dost devastující původní součástku.
hafca

#20 Příspěvek od hafca »

hafca píše:... ze zlomené vysunovací antény....

A při tloušťce stěny trubičky cca 0.3mm by to při vhodném průměru problém asi nebyl. Ale máš to hotové, tak co to dál řešit.:wink:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“