Výběr laserové tiskárny

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

Výběr laserové tiskárny

#1 Příspěvek od hafca »

Mám dosluhující LaserJet 1100 kterou používám hlavně na tisk předloh DPS. Začala mít místy jakoby řídký tisk a přeneseného toneru je pak málo a části obrazce se proleptávají. Nová recyklovaná náplň stojí kolem 800,- a tak nevím, jestli raděj nejít do novější tiskárny. Zvlášť, když už jsou nové k mání od cca 1300,-Kč. Na tyhle účely bych se rád vešel tak do 2500,-Kč.
Měl by někdo nějaký tip do jaké značky jít? V nabídce jsou hlavně Samsungy a o těch v tomhle segmentu nic nevím. Taky mi zarazilo, že snad žádná v té cenové relaci nemá ve specifikaci fólie. Ty by se mi hodily pro DPS dělané fotocestou.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
robo

#2 Příspěvek od robo »

Da se sehnat neorigos toner za 322Kc. Viz:

Kód: Vybrat vše

http://www.galax.cz/PRODUCTDETAIL.ASPX?EID=97980

Kód: Vybrat vše

http://www.zbozi.cz/?q=toner%20LaserJet%201100%20&seradit=nejlevnejsi&typ=produkty
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

A nove tlaciarne su aj preto take lacne, ze toner nie je plny. Casto uz nie je ani polovicny, ale tak tretinovy.
Jarous
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jarous »

Predlohu plošného spoja vytlačeného na papieri z opačnej strany papiera jemne potri vatovou tyčinkou namočenou v perchlóretyléne.Pomáha to hlavne vtedy,keď nie je už nanášaná dostatočná vrstva tonera na papier,prípadne je nedostatočná kvalita tonera.Mám starú HP 5L,toner má tiež už svoje roky,sýtosť tonera nie je vyhovujúca ale pomôže to.
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

To, že jsou i levnější náplně vím. Problém je v tom, že většinou jen dosypou toner a zbytek zůstane starý. Jesli je špatnej válec, pak by mi to nepomohlo.
S tím startovacím tonerem to taky vím, ale desek se s tím dá udělat opravdu hodně. Alespoň při mé frekvenci výroby jejich a velikosti. Nedělám nic na kšeft, jen pro sebe.
Tisknu na podklad po samolepících štítcích, je to perfektní věc. Nikdy na tom nic nezůstane a dá se to sloupnout hned po schladnutí. Perchlor tady použít asi nepůjde. Ten podklad je prakticky nepropustný.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ano, valec je dolezity. Dostal som davnejsie LJ 5L, opravil som podavac a pouzival. Toner tam bol nejaky repasovany smejd, nastastie sa dost rychlo minul. Kupil som novy - original HP - a rozdiel v kvalite tlace bol obrovsky. A to tlacim len na papier, DPS nerobim.

Pokial inak tlaciaren funguje, tak by som novu nekupoval. Lacne Samsungy sice nie su zle, ale tu nizku cenu na tom vidiet - na kvalite plastov, prenosti podavaca.
Vogon

#7 Příspěvek od Vogon »

Vyhodit docela solidní a bytelnou tiskárnu jenom kvůli prázdnému toneru je docela škoda. Vyměnit ji za plastový šmejd jenom proto, že v tom plastovým šmejdu nasypou 10ml novýho toneru je už docela hloupost.
Pokoušet se optimalizovat výběr tiskárny nad množinou strojů s cenou kolem 1000,- je v podstatě zbytečnost. Jsou to všechno levný čínský obaly na předražený saze.
Osobně bych doporučoval profouknout starý stroj vzduchem a koupit neoriginální tonerovou kazetu. Ta tiskárna bude sloužit ještě roky.
pigeonit

#8 Příspěvek od pigeonit »

Mám bednu polovyjetejch tonerů, takže jestli chceš jeden či dva ti můžu věnovat. Buď až pojedeš přes Prahu, nebo ti je pošlu......
hafca

#9 Příspěvek od hafca »

Tak to podle ohlasů vypadá, že jí dám ještě šanci. Zkusím jí vyfoukat, trochu vyčistit a koupím nějakou alternativní tonerovou kazetu. Vzhledem k tomu, že nerad podporuji poštu koupím asi něco v místě. Nabízí se buď Alza nebo T.S.Bohemia. Teď jde jen o to, co bude lepší. Na mě dělá lepší dojem ten Armor, ale je to jen subjektivní pocit. :wink:

pigeonit
Dík za nabídku, určitě si jí budu pamatovat a kdyby bylo nejhůř, tak se ozvu.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mourek »

Armor jsem jednu dobu brával a docela dobrý.
robo

#11 Příspěvek od robo »

Sice mam jinou laser tiskarnu. Ale toner jsem kupoval neorigos. Jo tiskne dobre. Jen pred tiskem musim projet tiskarnou papir a udelat tisk nejakych par slov. Pote je dalsi stranky tisknuty ok. Pripada mi ze ten toner mel pracovat s vyssi teplotou. Pokud to tak neudelam, tak je prvni stranka mirne smouhata. Na original toneru to nedelalo. Ale co, papir pouzivam x krat, toneru je tam vice. Potiskne se vice stranek nez s original tonerem. A stal neco pres 400. Coz je parada. Jen musim vzdycky pre tiskem nastisknout par slov. Aby se tiskarna, valkec spravne nahrala.
Zapekaci teplota toneru je nemena, nebo se to da nejak dostavit. Tiskarna Brother HL 1250.
Honza_dy

#12 Příspěvek od Honza_dy »

S dovolením bych se vetřel do tématu. Mám inkoustovou multifunkci HP, která začala po spoustě let zlobit. Sice by stačilo vyměnit kazetu s hlavou, ale já osobně vytisknu tak 10listů ročně a celkově se vejdeme do 50, proto se mi už nechce investovat do inkoustu, který stejně zaschne.
Poradíte někdo slušnou laserovou multifunkci? Podmínkou jsou snad jen kompaktní rozměry. Původní tiskárna je HP PSC 1315, takže pokud by se našo něco rozměrově podobného...
Vogon

#13 Příspěvek od Vogon »

Sice nevím co čekáš že se dozvíš ale zkusím.
Většina levných B/W LJ multifunkcí do 3000,- používá asi tři druhy mechanik, bez ohledu na výrobce. Cena je stanovena plus mínus od oka, jak si která značka cení svou značku. Rozdíl v kvalitě mezi nimi není nijak zásadní. Tzn. je jedno jestli si koupíš tiskárnu za 1600,- a nebo za 3000,- Je pravděpodobné, že budou mít stejnou mechaniku. Každá z těchto mechanik má velmi přesně spočítanou střední dobu poruchy. Tato doba většinou kopíruje životnost optického válce, je-li v samostatné cartridgi. Pokud není, je spočítaná přibližně na 36 měsíců.
Takže pokud chceš levnou B/W LJ multifunkci vyber si v ceně do 3000,- cokoliv co se ti líbí a vyhovuje prostorovému uspořádání podavačů a výstupu papíru. Dokonce ani nemusíš zohledňovat životnost optického válce, protože při zatížení desítek stran ročně dříve zhnije gumové a plastové obložení než skončí jeho životnost.
Honza_dy

#14 Příspěvek od Honza_dy »

Myslím, že tohle mi stačí. Díky.
hafca

#15 Příspěvek od hafca »

Předpokládám, že to samé platí i pro samotné laserovky. To pro případ, že by nepomohlo vyčištění ani nová náplň.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“