zapojení ČB TV ze SKART

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Hej , ale to si u toho . :D
rysTR

#17 Příspěvek od rysTR »

Pánové,díky všem za reakci.Musím se přiznat, že spíš něco bastlím, než vymýšlím nové.To si ani , při svých malých znalostech s elektronikou, netroufám- a ještě k tomu radit-asi byste mě hnali!.Spíše se snažím řešit běžné věci, co nastanou doma s vaší pomocí - a je dobře, že je zde taková možnost a mnoho odborníků.Když si člověk něco dovede udělat sám, tak to i víc baví!
Samozřejmě jsem myslel normální připojení na koax k ČB TV.Taky tahat 50 kg starý barevný TV až na půdu- to nejde.(pak tam zkuste nastěhovat za ním na dalších ...let babičku!)Používám to, co mám-tedy malý, přenosný ČB japonský TV.Bohužel , pokud nemá jiné připojení než to kulaté(asi se to jmenuje sinch), a video má zase jen skart,tak mě nic jiného nezbývá.
Anténu jsem na půdě přerušil a dal spojovací sinche, tak jak někdo píše, ale jak dál?Umím najít signál se starým videem na německou verzi-ale to uhnutí do strany trochu vlevo je už problém-a někoho s měřákem bohužel neznám.V každém případě ještě jednou díky za pomoc
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Habesan »

Z tvého popisu jsem nepochopil, jestli rozeznáš cinch od anténního konektoru, a to mě vedlo k přesvědčení, že ta ČB telka má cinch.

Proto jsem ti poradil vzít videosignál ze SCARTu a vést ho na půdu koaxiálním kabelem (který se jinak používá pro připojení antény nebo paraboly) a tam ho zakončit cinchem (nebo třeba SCARTem).
Jestli ta ČB telka má pouze anténní konektor, bude nejjednoduší, když si někde pořídíš vyřazenou barevnou telku, která má SCART nebo žlutý cinch, a odneseš ji na tu půdu. Pro mnohé lidi jsou takové telky, přestože funkčí, bezcenné a válí se u popelnic a na sběrných dvorech v hojném množství.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Dikobraz

#19 Příspěvek od Dikobraz »

Kdyby sis dal do profilu odkud jsi, možná by se našel hodný člověk, který by přivezl svoji přenosnou barevnou telku a pomohl ti. Pouvažuj.
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Podle IP je rysTR v úzké oblasti od Stařče přes Třebíč až po Náměšť nad Oslavou.
Máme poblíž někoho ochotného, kdo z toho nebude dělat vědu?
rysTR

#21 Příspěvek od rysTR »

Na webu jsem našel za 99,- Kč na Aukru nabídku na hledač signálu ze satelitní antény pro její přesné nastavení-takže jsem si odpověděl sám!
vasekpetr1

#22 Příspěvek od vasekpetr1 »

Hille jen takový drobný dodatek - já vím, že je to Stařeč, ale tady u nás říkáme ze Starče . Ten slovotvar ze Stařče je poněkud krokolomný :lol: .
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“