zapojení ČB TV ze SKART
Moderátor: Moderátoři
Samozřejmě jsem myslel normální připojení na koax k ČB TV.Taky tahat 50 kg starý barevný TV až na půdu- to nejde.(pak tam zkuste nastěhovat za ním na dalších ...let babičku!)Používám to, co mám-tedy malý, přenosný ČB japonský TV.Bohužel , pokud nemá jiné připojení než to kulaté(asi se to jmenuje sinch), a video má zase jen skart,tak mě nic jiného nezbývá.
Anténu jsem na půdě přerušil a dal spojovací sinche, tak jak někdo píše, ale jak dál?Umím najít signál se starým videem na německou verzi-ale to uhnutí do strany trochu vlevo je už problém-a někoho s měřákem bohužel neznám.V každém případě ještě jednou díky za pomoc
Proto jsem ti poradil vzít videosignál ze SCARTu a vést ho na půdu koaxiálním kabelem (který se jinak používá pro připojení antény nebo paraboly) a tam ho zakončit cinchem (nebo třeba SCARTem).
Jestli ta ČB telka má pouze anténní konektor, bude nejjednoduší, když si někde pořídíš vyřazenou barevnou telku, která má SCART nebo žlutý cinch, a odneseš ji na tu půdu. Pro mnohé lidi jsou takové telky, přestože funkčí, bezcenné a válí se u popelnic a na sběrných dvorech v hojném množství.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- vasekpetr1