Grundig T63-640/Text OIRT, chassis CUC6310, duha v obraze
Moderátor: Moderátoři
Sám nemám vlastní zkušenost pokoušet se nahrazovat "3-ku" něčím jiným.
A co tě utvrdilo v tom, že původní (předpokládám originál) byl vadný? - když zdroj evidentně fungoval, pouze bylo nižší napětí +B.
A co velikost ostatních sec. napětí? - nejlépe při zatížení +B žárovkou.
Pak mám nastavit 152V na C682, nebo 200V na C598? Ono to nesedí spolu.
Duvsan píše:Ospravedlňujem sa, zase som niečo poplietol. Toto má šasi CUC6310 a uhlopriečku 59cm (napájanie obrazového konca 200V), takže tu.
Tímto jsi tu obrazovku moc neprezentoval (zřejmě žádný typ nemá
Je to totiž dost důležité pro nastavení toho napětí +B (obecně), ve skutečnosti: napětí +A 152V (resp. 140V).
kokun píše:A které z těch napětí je podle tebe důležitější a na nastavení "choulostivější"?Duvsan píše:Ospravedlňujem sa, zase som niečo poplietol. Toto má šasi CUC6310 a uhlopriečku 59cm (napájanie obrazového konca 200V), takže tu.
Tímto jsi tu obrazovku moc neprezentoval (zřejmě žádný typ nemá) - kolik je dle tebe 59cm v palcích?
Je to totiž dost důležité pro nastavení toho napětí +B (obecně), ve skutečnosti: napětí +A 152V (resp. 140V).
no 59cm jsem tedy u Grundika neviděl, je na flašce A59...... ? to je ale úhl. 63 cm...., tam se nastavuje +B na 152V
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Že tys to neměřil žádným metrem, natož bulharským
Asi špatně - všecko
Napětí +A 152V jsi tam dostal bůhvíjakým způsobem (paralelním rezistorem
Základem je přece správně fungující zdroj - s odpojeným ŘKS a hl. zdrojem (+A) zatíženým žárovkou.
Následně kontrola všech dalších sec. napětí zdroje.
Pokud tady bude vše O.K., teprve pak tě můžou zajímat napětí až za VN-trafem
Ty v podstatě (od samého začátku) nemáš osazen orig. řídicí IC zdroje a stále jen improvizuješ.
Chceš nakupovat TDA4605-15 "do foroty" a přitom si nejsi schopný zajistit ani ks TDA4605-3. To je takový problém objednat ten i ten?
- Kontaktovat uživatele:
Duvsan píše:Chceš tvrdit, že po osazení TDA4605-3 se všechno srovná? Už ho mám v seznamu zboží (koukni příspěvek zpátky) a budem vědět víc. Objednávku odešlu, až se mi toho něco nasbírá. Tak zatím
A59 znamená co? Byl jsem v tom, že uhlopříčka, no.
To jsem nikde netvrdil - ale od něčeho se odpíchnout musíš (z něčeho musíš vycházet) - a toto byl (dle tebe) jediný rozdíl.
A už jsem psal: asi ho tam "pro srandu králíkům" nepředepsali ...
Ano, připouštím, že jsem to v počátku blbě vnímal - předpokládal jsem, žes měnil funkční 3-ku (už jsem si nepamatoval, že orig. byl zničený spolu s FETem)
Njn - když čtu a reaguju na 1000 vláken najednou
A59 ... ani já nejsem "chodicí encyklopedie", ale máme NET (když tě to tak enormě zajímá) a taky třeba "blbý metr"
dufisek007 píše:no 59cm jsem tedy u Grundika neviděl, je na flašce A59...... ? to je ale úhl. 63 cm...., tam se nastavuje +B na 152V