Jak se u vás krade?
Moderátor: Moderátoři
Na místní stanici jsem seděl skoro do osmi večer a ten poliš mi sám přiznal "to je tady normální, dneska už jste asi desátý.. Tak kur*va, na co tam je?
Peugeota doma pod okny, zamčeného. Pajcrem mi flákl do boční stahovačky, potom naklonil dovnitř a stejným nástrojem vyrval soňáka z přístrojovky i s kabelama a zmizel..
Sklo jsem vysával celé dopoledne a jeho výměna stála víc než byla cena toho rádia..
Mne pred asi 14-timi rokmi ukradli z auta volant!
Bol to starý, hrdzavý Moskvič 2140, bol už nepojazdný, určený ako zdroj náhradných dielov, zaparkovaný pred rodinným domom. Dvaja mlaďasi (sused ich videl utekať od auta) rozbili vetračku, otvorili ho a zobrali len ten volant, nič iné tam pre nich nebolo zaujímavé. Spravili mi škodu len tým, že ma potom buzerovali mestskí policajti, aby som ten vrak bez volantu a s vybitým oknom odstránil. Kým bolo auto vcelku a zamknuté, nevadilo im...
PavelFF píše:A jak to s ní dopadlo?
Nejprve jsem ji odepsal, včetně všech dokladů, klíčů atd...., protože se obvykle rozeberou na díly. Ale tahle se jim líbila - 2.0 FSI, 4x4, xenony, černá metalíza atd.... Chtěli ji překódovat a předělat na jiné doklady, ale, amateři, pokazili to. Zmastili řídící jednotku a vůz jim přestal startovat. Nechali ji odstavenou ani ne 2 km od nás. Asi po 2 měsících tam bylo blokové čištění a MP ji nechala odtáhnout na své parkoviště jako překážku v čištění. Když se ani po 5 dnech nikdo nesháněl, napadlo je podívat se do registru odcizených vozidel a pak už mě kontaktovala PČR, že auto našli. 2 dny po tom, co mi sdělili odložení věci.
Š105, jedno krásného dne jsem zjistil, že mi někdo ukradl přední kapotu. K tomu si vzli nějaký vercajk a co v kufru zbylo, to dobrali ti co šli ráno na autobus do práce. Tak prázdnej a uklizenej jsem ho nikdy předtím ani potom neměl.
Š120, několikrát vyšroubovaný vypouštěcí šroub z nádrže a ukradený benzín. Při posledním benzínu bylo v nádrži cca 20litrů a podle louže kterou nechali vytéct si odnesli tak 5litrů a možná ani to ne.
Všechno to má jedno společné, policie nikdy nic nevyšetřila.
Teď zatím nic, třeba už mám vybráno.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Já tomu říkám vyčůranost a parazitování na jiných občanech.
BIPOLAR píše:Pro Yarda1 : A není ten tvůj známý jeden z těch,...
Pokud vím, nemá ani chatu ani zahrádku. A tehdy pospíchal, tak to nehodil do kontejneru co jej mají před barákem, chtěl to vyhodit, až se vrátí zpátky. Ale třeba si to tam odložil ten pořádkumilovný zloděj
hafca píše:Š105, jedno krásného dne jsem zjistil, že mi někdo ukradl přední kapotu...Š120, několikrát vyšroubovaný vypouštěcí šroub z nádrže a ukradený benzín..
Sousedovi (kdysi dávno) karburátor ze Š100 - ráno přišel a zkouší nastartovat, točí a točí a nic.. Odevře kapotu a hle, karbec je v řiti.. No nic, byl to tehdy nedostatkový produkt..
Benzín čas od času a kdekomu - vytočený vypouštěcí šroub (a zahozený) se dá ještě rozdýchat, ale díra v nádrži akuvrtačkou už hůře..
Jindy byl u mě známý se MB1000. Když se v neděli půl třetí odpoledne vracel k autu nestačil se divit. Otevřený motor, tam skloněný maník, na zemi rozdělovač a měl už napůl připravené dynamo. Kamarád místo aby na něj přiklopil haubnu a nakopal mi ten vystrčenej zadek se jen zeptal jestli nepotřebuje pomoct. Zloděj když viděl jak brunátní, na nic nečekal a vzal roha. Naštěstí bez těch věcí co si připravil.