Vypadávání hlavního jističe
Moderátor: Moderátoři
Vypadávání hlavního jističe
Problém je v tom, že o víkendu nám často (2,3 xza den)vypadává poněvadž velkou část odběru má dílna a dále je sepnut boiler který jede na levnější tarif. Dávat silnější jistič se nám moc nechce ale napadá mě zda by nešlo udělat nějaké zařízení (třeba už někdo něco takového má), aby to v momentu nejvyšího odběru vyplo stykač boileru a následně při poklesu odběru zase seplo boiler. Poradí mi někdo?
- wendik
- Zablokován

- Přílohy
-
ja mafie.JPG- (134.19 KiB) Staženo 152 x
sehnat klešták>nikomu nic neříkat>normálně pracovat>změřit každou fázi na přívodu>zapsat hodnoty>zjistit přetíženou fázi (nej odběr)>přepojit boiler na fázi s nejnižším odběrem>znovu změřit>přepojit popřípadě i jiné okruhy JEDNOFÁZOVÉ!!! tak, aby se docílilo rovnoměrného zatížení.
pokud budou fáze zatížené podobně, tak novej jistič, pokud budou zatížené podobně okolo hodnoty 22A, tak silnější jistič.
pokud budou fáze zatížené řeba L1-21A, L2-15A, L3-6A, tak to je zralé na přefázování okruhů. toto je normální případ staré instalace kde je boiler napojen na L1. řešení je, jistič 16A pro boiler napojit na L3. ovládání (jistič 6A) je nutno ponechat na L1 z duvodu, že pokud máme nebo budeme mít více stykačů, tak to fungovat nebude.
no a nakonec: mám přívod 25A, dva byty, velké stavení, v rozvaděči se rozsvítí kontrolka na "levnej proud" všichni zapnou pračky, sporáky, my ještě myčku a já začnu napouštět vodu do sudů a zalévat. po přefázování nic nepadá. na podzim vytáhnu cirkuli, drtič, a když ještě svářim, vylítne mi jistič ve stodole. což je 21A. ale to je s tím, že většinou se nevaří
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY