Vypadávání hlavního jističe

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zbynek_

Vypadávání hlavního jističe

#1 Příspěvek od Zbynek_ »

Dobrý večer. Máme 25A hlavní jistič na který jedou dva byty + dílna.
Problém je v tom, že o víkendu nám často (2,3 xza den)vypadává poněvadž velkou část odběru má dílna a dále je sepnut boiler který jede na levnější tarif. Dávat silnější jistič se nám moc nechce ale napadá mě zda by nešlo udělat nějaké zařízení (třeba už někdo něco takového má), aby to v momentu nejvyšího odběru vyplo stykač boileru a následně při poklesu odběru zase seplo boiler. Poradí mi někdo?
rezis

#2 Příspěvek od rezis »

A co zatížení v jednotlivých fázích? přednostní relé už jsme taky někde viděl ale....
Internet - metla lidstva
wendik
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od wendik »

ahijik presne to same jsem mel loni ja mel klasicky cerny 25 amp hlavni vypalený elektrikar dl nový a okk
Přílohy
ja mafie.JPG
(134.19 KiB) Staženo 152 x
MATYCH

#4 Příspěvek od MATYCH »

http://www.elkoep.cz/pri-52~1.html + příslušenství,možná napřed kontrola jističe s klešťákem
milan222

#5 Příspěvek od milan222 »

postup:
sehnat klešták>nikomu nic neříkat>normálně pracovat>změřit každou fázi na přívodu>zapsat hodnoty>zjistit přetíženou fázi (nej odběr)>přepojit boiler na fázi s nejnižším odběrem>znovu změřit>přepojit popřípadě i jiné okruhy JEDNOFÁZOVÉ!!! tak, aby se docílilo rovnoměrného zatížení.
pokud budou fáze zatížené podobně, tak novej jistič, pokud budou zatížené podobně okolo hodnoty 22A, tak silnější jistič.
pokud budou fáze zatížené řeba L1-21A, L2-15A, L3-6A, tak to je zralé na přefázování okruhů. toto je normální případ staré instalace kde je boiler napojen na L1. řešení je, jistič 16A pro boiler napojit na L3. ovládání (jistič 6A) je nutno ponechat na L1 z duvodu, že pokud máme nebo budeme mít více stykačů, tak to fungovat nebude.
no a nakonec: mám přívod 25A, dva byty, velké stavení, v rozvaděči se rozsvítí kontrolka na "levnej proud" všichni zapnou pračky, sporáky, my ještě myčku a já začnu napouštět vodu do sudů a zalévat. po přefázování nic nepadá. na podzim vytáhnu cirkuli, drtič, a když ještě svářim, vylítne mi jistič ve stodole. což je 21A. ale to je s tím, že většinou se nevaří
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Zbynek_

#6 Příspěvek od Zbynek_ »

Fáze mám zatížené rovnoměrně. To relé se mi líbí... už mám objednáno. Děkuji.
Zbynek_

#7 Příspěvek od Zbynek_ »

Chtěl bych se zeptat jak mám zapojit napájení boileru, až budu to relé zapojovat. Jestli ho mám zapojit před relé, tzn. že odečet proudu bude bez boileru, nebo až za rele tzn, že odečet proudu na rele bude i s boilerem, který to relé bude spínat...?
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

Až za relé bojleru by to teda kmitalo
FERYACT

#9 Příspěvek od FERYACT »

Pokud ti jistič mnohokrát vypne /zvláště tepelná spoušť/ nemusí vypínat to co za svého mlada.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“