Grundig T55-730/5, chassis CUC7301, vertikál
Moderátor: Moderátoři
Ale tá schéma asi nie je v poriadku. Podľa datasheetu a i podľa dosky je TDA3653 budený z pinu 43 TDA8362A a nie z pinu 44. Ten slúži ako AFC output, viď http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... A8362.html
Duvsan píše: ..., ale potom som spozoroval hor. nestabilitu. U normy PAL to ešte ustojí, ale u normy NTSC je hor. rozmer nestabilný, obraz "švihá". ...
Vyriešené. Kondenzátor, čo "v ňom straší". By som ťa chcel vidieť, ako by si sa k tomu domeral.
A tobě nestraší (ve věži!)
Moje odpověď se týkala tvé diagnózy o "měkkém" zdroji. Jak je známo, měkký zdroj je takový, jehož napětí klesá se zvyšováním zatěžovacího proudu. Tato vlastnost může být statická, dynamická nebo obojí. Proto se měří buď staticky (voltmetrem) nebo dynamicky (osciloskopem). Také "strašení" v kondenzátoru (tvoje slovní zásoba je v tomto obdivuhodná) lze odhalit nejen jako zvukový efekt.Duvsan píše:... By som ťa chcel vidieť, ako by si sa k tomu domeral.
Edit, teraz nad tým rozmýšľam, mäkký zdroj by sa naozaj choval ináč. Toto sa skôr podobalo nestabilite. Proste sa trepal obraz. Už je v poho.
Duvsan buď dělá podobně a pak píše o svých úspěších, nebo je to bájný lhář a strhává na sebe pozornost, nebo je to genius na výměny součástí (musí mít doma velký sklad nebo bydlí naproti GME) a štěstí mu přeje, že to funguje a neodejde to do elektronického nebe.
To jsou moje pocity, když jsem četl v tomto vlákně.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)