spinac podle teploty
Moderátor: Moderátoři
spinac podle teploty
"Ahoj vsem,
mam takovy problem odesla mi v aute elektronika co mi pri teplote ve vnitr otvira okna nebo sibr. Potreboval bych vymyslet nejak program proto aby kdyz teplota vevnitr dosahne 25 stupnu sepnul kontakt na 5 sekund a pootevrely se okna nebo sibr. A kdyz teplota klesne pod 20 tak se opet okna uzavrou. Zkousel jsem si to naprogramovat pres arduino uno ktere vlastním. Ale bez vysledku jinak spinani oken budu resit pres vykonovy tranzistor je tam docela velky proud ktery deska nesnese. Mate nekdo nejaky napady ci navrhy dekuji vsem moc predem rikam ze nejsem buch vi jaky profik
Jinak tepltotni cidlo ma pripojene na digitalnich pinech"
cidlo DS1B20 V2.0 je zakoupene z www.geeetech.com
Dekuji moc vsem
A ještě jinak: připustíš, aby se ti okna bez dozoru otevírala?
Obvykle bývám šťastný, když auto uvětrám z 55°C na 35°C a po 10 minutách jízdy začne vychládat palubka, ale Slunce se postará o to, aby v autě nikdy nebyla stejná teplota, jakou má okolní vzduch. Vždycky je v něm víc.
docela drahá sranda to řešit arduinem...
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Tak jeslti mate nekdo nejaky napad. Ale koukam ze spis asi sklidim jen odpor no
pokud budeš na parkovišti a zamknuté auto, ale budeš mít pootevřené okno, tak můžeš být od policie pokutovaný...
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, ESP8266, STM32, ESP32...)
Peťus
Srdcem analogové alternativy může být tenhle termostat. Lze ho doplnit o příslušné časování výstupu.
- Přílohy
-
termostat2.png- (15.09 KiB) Staženo 138 x
- frantajetel11
1) Pootevřený okno se vylomí (nebo otevře dokořán) mnohem lehčeji, rychleji a tišeji než zavřený
2) Až ti nějakej vtipálek do toho pootevřenýho hodí vajgla, tak si to užij...
Prostě na takovýhle "rádobyvychytávky", který si dělaj co chtěj, když je auto bez dozoru, bych se z vysoka vysr...
Mám vlastní zkušenost. Při poškození zaparkovaného auta muselo být toto uvedeno v pocejním protokolu.
A s tím šíbrem bych se fakt bál, že tam někdo z legrace něco hodí, třeba vajgla.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich