Zdroj 230V~ pro aku vrtačku.
Moderátor: Moderátoři
Zdroj 230V~ pro aku vrtačku.
Mam nekolik aku vrtacek u kterych uz umřely akumulatory. Da se nejak u techto jinak v poradku vrtacek nahradit aku za zdroj 230~? Takze by byly klasicky do "zasuvky"? Puvodni aku je 18V / 1,2Ah.
Diky.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
No, bez peněz se to asi neobejde, ale nový akupack kupovat nebudeš muset - pokud si koupíš reproduktorovou dvoulinku s průřezem 2,5mm2 nebo dokonce 4mm2, uvnitř vrtačky ji napojíš na přívody od akupacku a na druhý konec té dvojlinky připojíš klasické kleštiny pro připojení nabíječky k autobaterii - a od nějakého motoristy si seženeš starší, k nastartování motoru už nepoužitelnou autobaterii. Samozřejmě musí být ještě funkční - tedy i když nenastartovala motor, autorádio na ni ještě hrálo atp. S připojeným adaptérem o výstupním proudem kolem 1A ve funkci trvalého dobíječe je ta baterie schopná poskytnout dostatek proudu na to, aby i 18V akuvrtačka byla schopná funkce. Samozřejmě, na běhání po střeše a šroubování polykarbonátů nebo nějaké opravdu mobilní používání to už nebude, ale na drobnou práci v dílničce to bohatě stačí.
A kutilmile - nelituju tě
AmarokCZ píše:Stačí zdroj 19V a zhruba 10A. Osobně bych to řešil spíš novým akupackem a kvalitní nabíječkou
řešil jsem podobný problém s vrtačkou na 14,4V. Mám teď z vrtačky pořádný kabel (2x2,5 dvoulinka) a připojuji to ke gelovce(12V/7Ah) ze starší UPSky a mám malý adaptér (13,8V/2A) na nabíjení.
Původní akumulátory ukončily svůj život asi dva měsíce po záruce, takže jsem to vyřešil takto . . .
- czatlantis
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
- czatlantis